Vali Şıldak, Urfa Kalesi ve Müze’nin Açılacağını Söylemişti..! Bir Türlü Açılmadı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 26 Ekim 2023'te gerçekleştirilen bir basın toplantısında, 2018 yılından bu yana kapalı olan Urfa Kalesi'nin yıl sonundan önce ziyarete açılacağını duyurmuştu.

1026 kez okundu.
Vali Şıldak, Urfa Kalesi ve Müze’nin Açılacağını Söylemişti..! Bir Türlü Açılmadı Advert

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'da bulunan Urfa Kalesi ve Arkeoloji Müzesi'nin açılmasıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Ancak, hala bu yerler ziyaretçilere kapalı durumda bulunmaktadır.Ancak, kaleden hala haber yok ve açılış gerçekleşmedi. Kentteki ulusal ve yerel basın mensupları, Vali Şıldak'ın açıklamasını hatırlatarak, Urfa Kalesi'nin hala kapalı olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadı.

Bunun yanı sıra, 15 Mart'taki sel felaketinin etkilediği Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nin de hala kapalı olduğu belirtildi. Vali Şıldak, öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşi programında müzenin durumu hakkında bilgi verdi. Şıldak, Arkeoloji Müzesi'nin Ocak ayında ziyarete açılacağını söyledi. Ancak, müzenin hala ziyarete kapalı olması, vatandaşlar arasında endişeye ve hayal kırıklığına neden olmaktadır.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, bölgenin tarih ve kültür mirasını sergileyen önemli bir turistik mekan olup, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Müzenin kapalı olması, hem turizm sektörünü hem de Şanlıurfa ekonomisini de olumsuz etkiliyor. 

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın açıklamaları, kaygıları bir nebze gidermek için umut vericiydi. Ancak, söz verilen tarihlerin geçmesine rağmen Urfa Kalesi ve Arkeoloji Müzesi'nin hala kapalı olması, vatandaşların tepkisini çekti. Turizm sektörü, bu önemli tarihi mekanların yeniden hizmet vermeye başlamasını sabırsızlıkla bekliyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum