Özdiker Halep çarşısı nihayet yıkılmaya başlandı

Şanlıurfa'nın tarihi Gümrük Hanının meydana çıkması için yıllardır yıkımı beklenen Özdiker Halep çarşısı nihayet yıkıldı.

1073 kez okundu.
Özdiker Halep çarşısı nihayet yıkılmaya başlandı Advert

Büyükşehir belediyesi tarafından kamulaştırılan çarşı, uzun bir süredir yıkım çalışmaları için hazırlıkların yapıldığı bir sürecin ardından sonunda yıkımına başlandı.

Şanlıurfa'nın en gözde meydanlarından biri olan Haşimiye meydanında bulunan Özdiker Halep çarşısı, uzun süredir atıl bir halde bekliyordu. Çarşının yıkılması için birçok girişimde bulunulmasına rağmen, bir türlü bu işlem gerçekleştirilememişti. Ancak sonunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çarşıyı kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdi.

 Ekipler, çarşının yıkımı için gerekli olan tüm hazırlıkları tamamladı. Çevredeki binaların güvenliği sağlandıktan sonra, iş makineleri çarşının yıkımına başladı. Büyük bir özenle gerçekleştirilen yıkım çalışmaları, tarihi dokulara zarar vermeden yıkımına başlandı.

Özdiker Halep çarşısı, uzun süredir  birçok esnafın faaliyet gösterdiği çarşı, zaman içinde tinercilerin mekanı haline gelmişti. Bu durum, esnaf ve halkın tepkisine neden oluyordu.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum