Urfa'da DEM rüzgarı esiyor

DEM Parti Halfeti ilk seçim bürosunu kırsal Yukarı Göklü mahallesinde açtı.

1614 kez okundu.
Urfa'da DEM rüzgarı esiyor  Advert

Açılışa DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ile DEM Parti Halfeti Belediye Eşbaşkan adayları Mehmet Karayılan ve Saniye Bayram'ın yanısıra çok sayıda yurttaş katıldı. Kadınların ulusal kıyafetleri ile açılışa katılması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan açılışta belediye eşbaşkan adayları halkı selamlayarak "Belediyemizi alıp halklar ile birlikte yöneteceğiz" mesajı verdi. Ardından söz alan DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecritte tepki göstererek, belediyeyi kazanmak için birlik olmak gerektiğine dikkati çekti. Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 18 Ağustos 2022 tarihinde katledilen ağır hasta tutsak ve Gogan Belediye Başkanı Bazo Yılmaz'ın (67) yaşadıklarını hatırlatan Öcalan, "Sandığa gittiğinizde başkanınıza yapılanları hatırlayın" dedi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdeleleri Urfa Barış Anneleri tarafından kesildi. Açılış Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Celaleddin Erkmen ile Karaköprü Belediye eşbaşkan adayı Rıdvan Yavuz Karaköprü ilçesinde bulunan Mobilyacılar Sitesi esnafının sürekli yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla düzenlediği yol kapatma eylemine destek verdi. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle üretim yapamadıklarını dile getiren site esnafı DEM Parti adaylarına sorunlarını anlattı.  

DEM Parti, Riha’nın merkez Karaköprü ilçesinde 35 Metre Caddesinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Büyükşehir belediye eş başkan adayları Celalettin Erkmen ve Gülşen Özer, Karaköprü belediye eşbaşkan adayları Rezan Ayhan ile Rıdvan Yavuz, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Açılışta konuşan eşbaşkan adayları, demokratik yerel belediyeciliği inşa edeceklerini ve belediyeyi halk ile birlikte yeneceklerini vurguladı. 

DEM Parti’nin Eyyübiye eş başkan adayı Halil Akbaş ilçenin Batı Kent TOKİ Mahallesinde çalışmalarına devam etti. Burada esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Akbaş, tüm Riha’nın hakkettiği belediyecilik hizmetlerine kavuşabilmesi için DEM Parti’ye destek verilmesi çağrısında bulundu. Akbaş, daha sonra Pazar esnafını ziyaret etti.  

Birecik ilçesinde ise Eşbaşkan Adayı Mehmet Begit köy çalışma komisyonu üyeleriyle birlikte Güzelyurt kırsal mahallesinde düzenlenen ev toplantılarına katıldı. DEM Parti’nin genel ve yerel politikaları hakkında bilgilendirmeler yapan Begit, ardından geçtiği Meydan Mahallesinde esnaf ziyaretleriyle çalışmalarına devam etti. 

Haliliye’de Eş Başkan Adayı Süphi Yılancı’nın da katılımıyla esnaf ziyaretleri yapılarak yurttaşlardan destek istenirken, Bozova ilçesinde Eşbaşkan adayı İsmail Yıldız, Biris kırsal mahallesini ziyaret etti.

Suruç Belediye Eş Başkan adayları Ayten Kaya, Müslüm Baran, Belediye Meclis Üyesi adayları ile DEM Parti ilçe örgütü yöneticileri kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürdü. Kobanê sınır hattında bulunan Measer, Etmanek, Mema ve Herbesîs mahallerini ziyaret eden heyet yurttaşların sıcak ilgisiyle karşılaştı. 

Ceylanpınar DEM Parti ilçe kadın komisyonlarının seçim çalışmaları vardı. Yukarı Dorklu ve Aktepe ziyaretlerinde kadınlarla bir araya gelen heyet iki köyde de kapı kapı dolaşarak yerel seçimler için destek istedi

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum