İstanbul’da 19 ESP’lı Emniyete Götürüldü

ESP'ye yönelik İstanbul'da düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 19 kişi İstamnbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, partilerinin terörize edilmeye çalışıldığını söyledi.

1449 kez okundu.
İstanbul’da 19 ESP’lı Emniyete Götürüldü Advert

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik İstanbul'un Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Sancaktepe ve Eyüp ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarında aralarında HDP PM üyesi Erdal Demirhan'ın da bulunduğu 19 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltı gerekçeleri öğrenilmezken, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, baskınlara ilişkin, "Rojava devrimi ile dayanışma mücadelemiz ve 'direnenler buluşuyor' şiarıyla düzenlenecek olan 'isyan devrim sosyalizm' gece etkinliğimiz bizi özel olarak hedef haline getirdi" dedi. 

29 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek olan gece ile ilgili olarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını aktaran Ulusoy, "Bu yönlü çalışmalar yürüten ve Kobanê ile dayanışmasını yükselten partimizin terörize edilmeye çalışıldığını düşünüyoruz. Partimiz ESP, bugünden sonra da hem birleşik mücadele konusunda üzerine düşeni yapmaya hem de kendi geleneğine sahip çıkmaya devam edecek. Bu tür faşist baskılar mücadelemizi engelleyemeyecektir" diye konuştu.

Ali Gülmez, Dilek Keskin, Eren Mehdi Şen ve Özgegül Ateş hakkında da "yakalama" kararının çıkarıldığı öğrenilirken gözaltına alınanların isimleri şöyle:  Hüseyin Şahin, Erdal Demirhan, Maksut Toprak, Metin Kürekçi, Ali Can Albayrak, Bünyamin Üklü, Uğur Tuncer, Cüneyt Polat, Zeynel Yıldız, Fatih Sizgen, Ersel Mert, Murat Ağıt, Tarık Tepeli, Sercan Gönültaş, Serap Kaya, Taner Taş, Sinan Polat, Herdem Kaya ve Mustafa Kubilay Sever.diha

 

 

İstanbul’da 19 ESP’lı Emniyete Götürüldü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
 Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Rusya Devlet Başkanı Putin, Astana’da
Rusya Devlet Başkanı Putin, Astana’da