İstanbul Rumeli Üniversitesi'nde "Sürdürülebilir Türk Mutfağı" Temalı Çalışma Atölyeleri Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, Türk mutfağının köklü yemek kültürünü, kaliteli gıda ürünlerini, atık üretmeyen yapısını ve sürdürülebilirlik anlayışını daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla "Sürdürülebilir Türk Mutfağı" temalı çalışma atölyeleri düzenlendi. 21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu atölyeler, üniversite öğrencilerinin katılımına açık olarak gerçekleştirildi.

2076 kez okundu.
İstanbul Rumeli Üniversitesi'nde Advert

Etkinlik kapsamında Türk mutfağına özgü Ovmaç Çorbası, Patlıcanlı Pilav, Sarımsaklı Pilav, İmam Bayıldı, Kavun Dolması, Elazığ Güveci, Tavuk Çullama, Astarlı Sütlaç, Ballı Lokma ve Sütlü İrmik Helvası gibi lezzetler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları tarafından uygulamalı olarak öğrencilere öğretildi.

Etkinliğin önemine değinen İstanbul Rumeli Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Mustafa Oğuzhan Ercan, "Türk mutfağı, ülkemizin kültürel kimliğinin önemli bir parçasıdır. Her yörenin kendine özgü lezzetleri ve yemek pişirme teknikleri, Türk kültürünün çeşitliliğini ve zenginliğini yansıtır. Gençlerin bu mutfakla tanışması ve geleneksel yemekleri öğrenmesi, kültürel mirasın korunması ve devam ettirilmesi açısından büyük önem taşır. Bu sayede, gençler kendi köklerine daha sıkı bağlanır ve kültürel kimliklerini daha iyi anlarlar" dedi.

Ercan ayrıca, Türk mutfağının yalnızca gastronomi ve aşçılık bölümlerinde eğitim gören öğrenciler için değil, tüm genç bireyler açısından da önemli bir değer olduğunun altını çizdi. "Kendi bünyemizde Türk mutfağının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak amacıyla müfredatta Türk mutfağı ile ilgili birçok ders yer verip, uygulamalı olarak derslerimizi gerçekleştiriyoruz. Ancak bu değerli kültürel mirasın gençler arasında daha yaygın bir şekilde bilinçlenmesi için valilikler, belediyeler, üniversiteler ve diğer paydaşlar tarafından eğitimlerin sayısı arttırılmalıdır" diye ekledi.

Türk mutfağının tanıtımının ülkemiz açısından da önemli bir husus olduğunu belirten Ercan, Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımının ülke turizmine ve yerel ekonomiye büyük katkılar sağladığını vurguladı. "Farklı ülkelerde yaşayan turistler, lezzetli yemeklerimizi tatmak ve bu özgün yemek kültürünü deneyimlemek için Türkiye'yi ziyaret etmektedir. Bu durum, turizm gelirlerinin artmasına ve yerel ekonominin güçlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, Türk mutfağına olan ilgi, yerel restoranların ve gıda üreticilerinin uluslararası pazarlara açılmasına olanak tanır" dedi.

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız