Gazeteci Kemal Öztürk, Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini ve şehrin hak ettiği konumu analiz ederek, şehrin daha fazla tanınmış bir yer olabileceğini belirtti. Öztürk, 31 Mart yerel seçimleri çerçevesinde ziyaret ettiği Şanlıurfa'da yaşananları ve şehrin turizm durumunu köşe yazısında değerlendirdi.

"Türkiye’de bazı şehirler vardır," diyen Öztürk, "potansiyeli, güzelliği ve tarihi ile çok iyi yerlerde olması gerekirken, hak ettiği yerde değildir." Öztürk'ün gözünde bu şehirler arasında Sakarya, Kastamonu, Denizli ve Amasra gibi yerler bulunuyor. Ancak Öztürk'e göre, bu listeye Urfa da eklenmeli.

Öztürk, Urfa'nın doğası, kültürü, tarihi ve renkli yaşamıyla daha çok bilinmesi ve turistlerin akınına uğraması gerektiğini vurguluyor. Ancak şehrin içine kapanık bir halde olduğunu ve iç siyasi çekişmelerin gölgesinde kaldığını belirtiyor. Ayrıca Öztürk, "vizyoner şehir önderlerinin ortaya çıkmaması yüzünden" Urfa'nın hak ettiği konumda olmadığını ifade etti.

Öztürk'ün değerlendirmesine göre, Urfa'nın turizmdeki talihsiz durumunun değişmesi için şehir yönetiminin ve liderlerin daha açık, vizyoner ve turizme odaklı adımlar atması gerekiyor. Urfa'nın potansiyelini ve zenginliklerini daha iyi tanıtmak ve dünya çapında bilinirliğini artırmak için çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Öztürk, "Umarım bundan sonra değişir bu talihsiz durum." sözleriyle Urfa'nın turizmdeki potansiyelini ortaya çıkarmak için atılacak adımları beklediğini ifade etti. Urfa'nın, sahip olduğu zenginlikleriyle dünya çapında bir turizm merkezi olabileceğine dikkat çeken Öztürk, kentin bu potansiyelini harekete geçirecek önlemlerin alınmasını umut ettiğini belirtti.

Öztürk'ün köşe yazısıyla birlikte, Şanlıurfa'nın turizmdeki potansiyelinin ortaya çıkarılması ve hak ettiği konuma ulaşması için atılması gereken adımların yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.


-İşte Kemal Öztürk 'ün Şanlıurfa Seçim analizi yazısı:

https://kemalozturk.com.tr/blog/secim-yazilari-urfa/