Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Erdoğanyılmaz, gazeteci Özlem Gürses’in Youtube kanalına konuk oldu.
BTP adayının bilimsel konuşmalarından yola çıkan Özlem Gürses kuantum fizikçisi olan Kaku’nun şu sözlerini hatırlattı: “Gelecekte internet olmayacak, brainet olacak yani sadece düşünce gücü ile birbirimizle bağ kurabileceğimiz yeni dünyalar kurulacak.”
Cihan Erdoğanyılmaz kendisinin bu sahada ödülleri olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:
“Bu konuda benim de çok önemli araştırmalarım var. İnsan bilgisayar yüzleri teknolojisinde Tübitak’tan aldığım bir ödül var. Bizim diğer siyasetçilerden farkımız bu. Onlar masabaşında danışmanları ile karar veriyorlar. Biz bu projeleri, yapay zeka devrimini bizzat uygulayan insanlarız. Ben 25 yaşında akademik hayatımın başındayım ama uluslararası konferanslarda ödüller almış bir araştırmacıyım. Cihan Erdoğanyılmaz gibi Türkiye’de bir sürü genç var.”
BTP İBB adayı Cihan Erdoğanyılmaz’ın açıklamalarından diğer satırbaşları şöyle:
Neden Türkiye’de kaldı, yurtdışına gitmedi?
Benim birçok arkadaşım yurtdışına gitti. Ben de yurtdışına gidebilirdim ama verdiğim sözler vardı. Atatürk’e verdiğimiz bir söz var. Ebedi genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş “siz umut olacaksınız” demişti, O’na verdiğimiz bir söz var. Bunlarla beraber yurtdışına giden arkadaşlarıma verdiğim bir söz var. “Tekrar dönebileceğiniz bir ülke inşa edeceğiz” demiştim. Bu verdiğim sözleri tutmak için bugün hala bu topraklarda çalışmalarıma devam ediyorum.
Ülkeyi karanlığa gömen iktidar ve muhalefetten kurtulma zamanı
Bağımsız Türkiye Partisi’nin içinde benim gibi çok sayıda vatansever genç arkadaşım var. Biz artık ülkeyi karanlığa gömen iktidar ve ana muhalefet zihniyetinden Türkiye’nin uzaklaşması gerektiğine inanıyoruz. Artık polemikleri konuşmayalım. Siyasi tartışmaları konuşmayalım. Bilim ve teknoloji ile Atatürk’ün öğretisi ile Cumhuriyetimizi nasıl kalkındırabiliriz, gerçek gündemleri konuşalım.
Osmanlı İmparatorluğu’nun neden battığını unutmayalım
Dünya’da şu an 1 trilyon dolara ulaşan bir yapay zeka pazarı var. Ve biz bu yapay zeka devriminin seyircisi konumundayız. Osmanlı İmparatorluğu endüstri devrimini kaçırdığı için çöküşe uğradı. Biz bugün yine bir devrimi kaçıyoruz. Bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi de İstanbul’u yapay zeka devriminin merkezi haline getirmek. Kendi yapay zeka modellerimizi, kendi veri merkezlerimizi üretmeliyiz. Bunun da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi ile yapılabileceğine dair çok ciddi fizibilite çalışmalarımız var.
Yapay zekanın İstanbul’a artıları neler olacak?
Biz İstanbul’un bütçesinin yüzde 1.2’si ile yüzde 3.6’sı arasında bir oranla trafiği en az yüzde 25 oranda hızlandırabilecek yapay zeka tabanlı bir trafik yönetim sistemi, onbinlerce insanımızın hayatını kurtarabilecek akıllı afet yönetim sistemi, İBB’nin bütçesinin yüzde 3’ü ile 600 bin hanenin yenilebilir enerji kaynakları ile elektrik faturalarının yüzde 20 oranında düşürebilecek yenilenebilir enerji politikası, İstanbul’da tarımsal üretimini 40 kat artıracak akıllı tarım uygulamalarına dair çalışmalarımız var. Vatandaşlarımızdan medyanın en çok gösterdiği adaylara değil de projesi olan ve gerçekten çözümü olan, bilim-teknoloji ile yaklaşan adaylara destek vermelerini tavsiye ediyorum.