ŞİHADER: Akreditasyon Uygulamasını Kınıyoruz

Şanlıurfa İnternet habercileri ve gazetecileri (ŞİHADER), Şanlıurfa Valiliği’nin İnternet Medyasına yönelik Akreditasyon uygulamasını kınadı.

1076 kez okundu.
ŞİHADER: Akreditasyon Uygulamasını Kınıyoruz Advert

Kısa adı Şanlıurfa İnternet Haberciler ve Gazeteciler Derneği olan ŞİHADER ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’daki mitinginde basın mensuplarının programları takip edebilmeleri için uygulanan Akreditasyonun internet medya temsilci ve muhabirlerine verilmemesini kınadı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyaretinde basın mensuplarının miting ve ilgili programları takip edebilmeleri için verilen Akreditasyon kartları Şanlıurfa Valiliği tarafından internet medya temsilci ve muhabirlerine verilmedi.

Şanlıurfa Valiliği’nin çifte standart uyguladığını dile getiren ŞİHADER başkanı Ömer Dodanlı, Gerek Valilik Basın ve Halkla İlişkiler müdürlüğü ve gerekse Vali danışmanının gerek sözlü ve gerekse yazılı açıklamalarının birbirini tutmaması üzerine Cumhurbaşkanlığı basın müşavirliğinin akreditasyon konusunda bilgi sahibi olmadığı ve bu konuda bilgilerinin olmadığı açıklandı. Şanlıurfa Valiliği’nin internet medyasına yönelik bu tutumunu ve çifte standardını basın açıklaması ile kınadıklarını söyledi.

 

Şanlıurfa Valiliği Çanakkale gezisinde olduğu gibi bir kez daha İnternet Medyasını Yok saymıştır.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’daki programına yönelik internet medyasına  yönelik akreditasyon kartları konusunda Şanlıurfa’da internet üzerinden yayın yapan haber siteleri ve medya kuruluşları Şanlıurfa Valiliği yok sayılmıştır. Valilik tarafından İnternet medya temsilcileri ve haber sitelerine Akreditasyon kartı verilmediği gibi geçtiğimiz aylarda da buna benzer bir  uygulama Çanakkale gezisinde de uygulanmış ve internet medyası gezi proğramına dahil edilmemişti.Buna tepki gösteren internet medyası muhabirleri Valiliğin polis evindeki basın toplantısında Vali Güngör Azim Tuna’ya sormuş ve Vali Tuna bu konuda muhabiri haklı bulmuş ve bir daha bu tür olayların tekrarlanmayacağını söylemişti.

VALİ GÜNGÖR AZİM TUNA YANLIŞ MI YÖNLENDİRİLİYOR?

 

Şanlıurfa’ya atandığından bu yana yaptığı çalışmalarla vatandaşların taktirini toplayan Vali Güngör Azim Tuna basın ve halkla ilişkiler Müdürlüğü ve danışmanı tarafından yanlış yönlendirildiği iddia ediliyor.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN MÜŞAVİRLİĞİ:”VALİLİĞİN TASARRUFUDUR”

 

Şanlıurfa Valiliği, ildeki bütün belediye ve kamu kuruluşları her gün internet medyasına kendi basın bültenlerini gönderip yayınlanması noktasında ricada bulunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyaretinde basına yönelik akreditasyon işlemlerinin Cumhurbaşkanlığı basın müşavirliği tarafından Şanlıurfa internet medyasına akreditasyon kartlarının verilmediğini açıklamış, ancak Cumhurbaşkanlığı basın müşavirliğini aradığımızda böyle bir uygulamanın tamamıyla Şanlıurfa Valiliğinin tasarrufunda olduğunu belirterek adeta topu Şanlıurfa Valiliğine attı.

Şanlıurfa Valisi Sayın Güngör Azim Tuna’nın bu konuda ne açıklama yapacağı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Şanlıurfa/Ruha Ajans

 

 

ŞİHADER: Akreditasyon Uygulamasını Kınıyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız