Küçük Muhammed okumak istiyor

BATMAN - Hastalığı nedeniyle çocukların dalga geçtiği Muhammed okula gidemiyor. Ailesi, Muhammed’in evde eğitim görmesi için Kürtçe-Arapça ders verecek ve eğitimiyle ilgilenecek bir eğitimci arıyor.

1096 kez okundu.
Küçük Muhammed okumak istiyor Advert

Rojava’nın Qamişlo kentinden savaş nedeniyle 4 yıl önce Federe Kürdistan Bölgesi’ne geçen Abdulmecid Ailesi'nin 3 çocuğundan biri olan Muhammed (8), doğuştan progeria yani erken yaşlanma hastası. Hastalığına bir çözüm bulabilme umuduyla 8 ay önce Batman’ın İluh Mahallesi’ne yerleşen aile, maddi durumları iyi olmadığı için bugüne kadar Muhammed’i tam teşekkülü bir hastaneye götürüp, tedavi ettiremedi. Muhammed, çocuklar yüzünden ne okula ne de sokağa çıkabiliyor. Bu nedenle ailesi, Muhammed’e evde Kürtçe ve Arapça ders verebilecek bir eğitimci bulmak istiyor. Abdulmecid ailesi, kendilerine ulaşan bir yardımseverin Muhammed’e ders verecek eğitimcinin bulunması halinde maddi destekte bulunacağını söylediğini aktardı.

 

‘SAĞLIĞINDA HERHANGİ BİR GELİŞME YOK’

 

En büyük isteklerinin Muhammed’in sağlığına kavuşması olduğunu söyleyen anne Şirin Abdulmecid, “Oğlumu tedavi ettirmek için Avrupa’ya götürmek istiyorum. Şu ana kadar birçok kişi bize yardım etti. Ancak Muhammed’in sağlığı ile ilgili herhangi bir gelişme olmadı. Oğlumu iyi bir hastaneye götürmek istiyorum. En büyük isteğimiz Muhammed’in sağlığına kavuşması” dedi.

 

‘MUHAMMED İÇİN ÖĞRETMEN ARIYORUZ’

 

Muhammed’in daha önce Rojava’da medresede eğitim aldığını aktaran anne Şirin Abdulmecid, “Savaş nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Muhammed Batman’da dışlandığı için burada ne sokağa çıkıyor ne de okula gidiyor. Bu yüzden İstanbul’dan bir kişi Muhammed’in evde eğitim görmesi için maddi anlamda destek olacağını söyledi. Biz de şu an Muhammed’e evde ders verecek ve onun eğitimiyle ilgilenecek bir öğretmen arıyoruz” dedi.

 

Muhammed ise Avrupa’ya gidip sağlığına kavuşmak ve okula devam etmek istediğini söyledi.

 

MUHAMMED İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

 

Geçen günlerde bir heyetle birlikte Muhammed’i ziyarete eden ve 2018 yılında uzaya gidecek olan İngiliz astronot Hussain Manawer ise Muhammed’in sağlık durumuna kavuşması için hesap açarak yardım kampanyası başlattı.

(DİHABER)

 

 

Küçük Muhammed okumak istiyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum