Şanlıurfa’da aşiret üyeleri valiliğe yürüdü

Şanlıurfa’da aşiret baskısı altında kaldığı iddia edilen 100 kişilik köy sakini Şanlıurfa Valiliği önünde toplandı.Vali Güngör Azim Tuna ile görüşen grup, daha sonra dağıldı.

1660 kez okundu.
Şanlıurfa’da aşiret üyeleri valiliğe yürüdü Advert

Edinilen bilgiye göre, Seksenören ile Bağışlar mahallelerinde ikamet eden Hiyey ile Biniesed ailelerinin üyeleri arasında bir süre önce alacak meselesi nedeniyle tartışma çıktı.  Çıkan kavgada 5 kişi taş ve sopalarla yaralandı.Husumetin daha fazla büyümesini istemeyen yaklaşık 100 kişilik Tay ailesinin üyeleri, Şanlıurfa Valiliği önünde toplandı.Vali Güngör Aziz Tuna ise  ailenin ileri gelenleriyle makamında bir süre basına kapalı görüştükten sonra, sorunun daha fazla büyümesini engelledi.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çiftçi, yaptığı açıklamada, Dün akşam 4-5 araba ile gelip beni dövüp darp ettiler. Şuan gözümün morlukları bundan kaynaklanıyor. Köyde bir kişiden alacaklı olan karşı taraf, bu parayı bizden ve köylülerden istiyor. Bizim bunu ödeme hükmümüz yok, sürekli tehdit ediliyoruz. Allah razı olsun Sayın Valimiz devreye girdi, en kısa sürede bu olay son bulur” dedi.Vali Güngör Azim Tuna ile görüşen grup, daha sonra dağıldı. Öte yandan, ailelerin yaşadıkları mahallelerde güvenlik önlemleri de artırıldı.
ŞANLIURFA (RUHA AJANS)

Biniesed Vali Atatürk
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum