Urfa'da 10 Ocak'ta aralarında Harran Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu 50'ye yakın kişi gruplar halinde mahkemeye sevk edilmeye başlandı.

 

Urfa'da geçtiğimiz gün adliyeye sevk edilen 19 kişiden 18'i tutuklanırken, bugün ise 8 kişi 10'uncu gününde emniyet ifadelerinin ardından savcılığa çıkarıldı. Mehmet Ali Tanış, Sabri Turan, Reşit Öztürk, Vedat Aydın, , Adil Akçababa, Ramazan Budun, , Müslüm Kızılkaya "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanırken, Veysi Çoban, ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

OSMANİYE'DE DE HDP'Lİ EŞBAŞKANLAR TUTUKLANDI

 

Osmaniye’de bir hafta önce yapılan operasyonda gözaltına alınan HDP Osmaniye İl Eşbaşkanları Yüksel Tecik ve Behiye Tan, HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Celal Korkmaz ve Kevser Aycan ve HDP yöneticileri Mustafa Şakır ve Lezgin Akgül bugün emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 6 HDP’li “Örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklama talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. Tan, Aycan, Şakır ve Akgül adlı kontrol şartı ile serbest bırakılırken, HDP Osmaniye İl Eşbaşkanı Yüksel Tecik ve HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Celal Korkmaz’ı ise tutuklayarak, Osmaniye T Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

Kaynak:dihaber