Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında dört kanun hükmünde kararname (KHK) daha çıkarıldı.

 

367 ihraç, 124 iade

 

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 682, 683, 684 ve 685 sayılı kararnamelere göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasabe ve Denetim Standartları Kurumu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ve Sağlık Bakanlığı’nda 367 kişi görevden ihraç edildi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Sağlık Bakanlığı’nda 124 kişi göreve iade edildi.

 

İki televizyon kapatıldı

 

Sivas Dijital Yayıncılık’a ait on4 ve Azermedia’ya ait İstanbul merkezli Kanal 12 televizyonları kapatıldı.

 

Gözaltı süresi yedi güne düşürüldü

 

Daha önce 30 güne çıkarılan gözaltı süresi yedi güne düşürülürken, bu süre cumhuriyet savcısının yazılı emri üzerine en fazla yedi gün daha uzatılabilecek. Ancak bu durum 23 Ocak 2017 öncesi gözaltılarda geçerli olmayacak.

 

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kuruldu

 

KHK’larla yürürlüğe konulan işlemlerle ilgili başvuruları değerlendirmek ve karara bağlamak üzere Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kurulacak. Komisyonun görev alanları şöyle: Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarma ya da ilişiğin kesilmesi, öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması, emekli personelin rütbelerinin alınması.

BasNews