TOKİ, Eyyübiye için Urfa’ya çıkarma yapacak

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Eyyübiye’deki kentsel dönüşüm çalışmaları için ilerleyen günlerde kentte geleceği bildirildi. En kısa sürede Eyyübiye’de kentin mimarisine uygun 2 mahallenin yapılacağı öğrenildi.

2300 kez okundu.
TOKİ, Eyyübiye için Urfa’ya çıkarma yapacak Advert

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da birtakım temas ve açılışlarda bulunmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Eyyübiye’deki temel sorunları iletmişti. Açılış töreni sonrası kanaat önderleriyle yapılan toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve TOKİ Başkanı Ergün Turan ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Ekinci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilçede yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verdi.

‘URFA MİMARİSİNE UYGUN 2 MAHALLE OLUŞTURACAK’

Eyyübiye’de ilerleyen günlerde yapılacak çalışmalara yönelik bilgi veren Ekinci, kentin mimarisine uygun 2 mahallenin oluşturulacağının müjdesini verdi. Ekinci, şöyle konuştu:“Eyyübiye’deki kentsel dönüşüm ve diğer konuları arz ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan’a iletti. Daha önce bizim kentsel dönüşüm ile ilgili hazırladığımız proje onaylandı. Ankara’da TOKİ’de Eyyübiye ile ilgili bir toplantı var. Kısa bir süre içerisinde TOKİ heyeti Şanlıurfa’ya gelecek. Çok hızlı bir şekilde Urfa mimarisine uygun 2 mahalle oluşturulacak. Böyle bir çalışma başladı. Cumhurbaşkanımızın talimatı bu yönde.”

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE BİRLİKTE TAPU SORUNU ORTADAN KALKACAK’

Uzun bir süredir ilçede yaşanan tapu sorununa yönelik bilgi veren Ekinci, şöyle konuştu:”Tapu sorunu ile ilgili bir yasanın çıkması gerekiyor. Tapu sorunu ile ilgili raporumuzu, dosyamızı Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduk. Orada da torba yasa içerisinde de çıkacak olan gündemle ilgili tapu sorunun büyük bir kısmı çözülmüş olacak. Kentsel dönüşüm alanlarında tapu sorunu diye bir 
ŞANLIURFA (RUHA AJANS) 

Eyyübiye Cumhurbaşkanı TOKİ
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum