Siirt’in Kurtalan ilçesinde geçtiğimiz günlerde yapılan eş zamanlı ev baskınlarında gözaltına alınan aralarında Kurtalan eski belediye başkanı Necati Yılmaz ile HDP’li ve DBP’li yöneticilerin bulunduğu 11 kişi, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 11 kişiden Kurtalan eski belediye başkanı Necati Yılmaz, HDP yöneticisi Nesibe Çelik ve Kemal Bingöl “Örgüte üye olmak” ve “Örgüte yardım ve yataklık” gerekçeleriyle tutuklanırken, diğer 8 yurttaş ise serbest bırakıldı.

 

Tutuklanan 3 kişi Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

 

URFA'DA 5 TUTUKLAMA

 

Urfa'da da 11 Ocak tarihinde kent merkezi ve ilçelerinde evlere yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınan 50'ye yakın kişi, gruplar halinde mahkemeye çıkarılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde adliyeye çıkarılan 25 kişinin tutuklanmasının ardından bugün de 5 kişi savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

 

"Örgüt üyesi olmak" iddiası ile mahkemeye sevk edilen Halil Demir, Recep Polatlı, Sait Aslan, Serdar İpek ve adı öğrenilemeyen bir yurttaş tutuklanarak Urfa H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

 

DİHABER