Görevden alınan Suruç Kaymakamı İbrahim Güneş'in Paralı Haber Skandalı Ortaya Çıktı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki dönüşüm sürecine ilişkin yayınlanan "Suruç Yatırımlarla Büyüyor" haberinin ardında büyük bir skandalın yattığı ortaya çıktı.

2034 kez okundu.
Görevden alınan Suruç Kaymakamı İbrahim Güneş'in Paralı Haber Skandalı Ortaya Çıktı Advert

Suruç'ta yatırımlarla ilgili yapılan haberlerin gerçekliği tartışmalara yol açtı. Posta gazetesinde yayınlanan ve "Suruç Yatırımlarla Büyüyor" başlığıyla verilen haberde, ilçenin dönüşüm sürecinde olduğu ve yatırımların arttığı ifade edilmişti. Ancak bu haberin para karşılığında yapıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Suruç'ta görev yaptığı süre zarfında basına ayrımcılık yapan Şanlıurfa'nın yerel yazılı ve görsel ve basını görmezlikten gelen İbrahim Güneş birçok ulusal gazete ve ajansa daha önce de ödeme yapmış basına herhangi bir ödeme yapmıyoruz açıklamalarıyla gündeme gelmişti son olarak belgeleri ile ortaya çıkan 60.000 TL'lik bir sayfa içerisinde sığdırılan haberin gerçek olup olmadığı merak konusunu uyandırırken gazete cemiyetlerinden de bugüne kadar herhangi bir açıklama gelmedi hakkında çok sayıda soruşturma açılan ve görev yeri değiştirilerek önce Hatay'a ardından Kahramanmaraş'a gönderilen İbrahim Güneş hakkındaki müfettişin hangi kararı verip vermeyeceği merak konusu oldu.

Posta gazetesinde yer alan haber, Suruç'un yatırımlarla geliştiği iddiasını taşıyordu. Ancak, görevden alınan Suruç Kaymakamı ve eski belediye başkan vekili İbrahim Güneş'in "Suruç Yatırımlarla Büyüyor" haberi için Suruç Belediyesi'nden onbinlerce lira para aktardığı ortaya çıktı.

İbrahim Güneş'in, "Suruç Yatırımlarla Büyüyor" haberi için Posta gazetesine 66.000 TL ödediği ortaya çıktı. Bu ödemenin, haberin büyük puntolarla gazetede yer almasını sağladığı belirtildi. Bununla da sınırlı kalmayan skandal, daha önce RHA Ajans aracılığıyla Hürriyet gazetesine verilen "İbrahim Güneş Yüzyıllık Sorunlara Neşter Vurdu" haberinin de paralı olduğu iddia edildi.

Görevden alınan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş'in Ulusal medyaya servis ettiği iddia edilen bu paralı haberler, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Suruç'un dönüşüm süreci ve yatırımlarıyla ilgili yapılan manipülatif haberler, yapılan hizmetlerin güvenilirliğini tartışılır hale getirdi.

Bu gelişme, Suruç'un dönüşüm süreciyle ilgili kamuoyunun güvenini sarstı. Güneş'in ayrıca, Hürriyet gazetesine verilen "İbrahim Güneş Yüzyıllık Sorunlara Neşter Vurdu" başlıklı haber için de ödeme yaptığı belirtildi. Paralı haberlerin ulusal medyaya servis edilmesi, kamuoyunda tepkilere yol açtı. Suruç'un yatırımlarla büyümesi iddiasıyla sunulan haberlerin, gerçeklikten uzak olduğu ve manipülatif bir içerik barındırdığına dair şüpheler artarken, bu olayın yolsuzluk ve etik dışılık tartışmalarını da beraberinde getirdiği ifade ediliyor. Suruç halkı ve kamuoyu, bu tür uygulamaların önüne geçilmesi ve şeffaf bir yönetim anlayışının benimsenmesi için adımların atılmasını talep ediyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı