Şanlıurfa Valiliği 'ne 3 yönetici hakkında soruşturma başvurusu

Suruç Belediyesinin yeni yönetimi Kayyum döneminde görev yapan kaymakam ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş Belediye Başkan Yardımcısı Askeri Karakuzu ve dönemin yazı işleri müdürü vekili Hakan Kaya Durmuş hakkında Şanlıurfa Valiliğine soruşturma başlatılması için başvuruda bulundu.

846 kez okundu.
Şanlıurfa Valiliği 'ne 3 yönetici hakkında soruşturma başvurusu Advert

Kaymakam ve belediye başkan vekil İbrahim Güneş'in görevden alınmasının yankılarının sürdüğü Suruç'ta Dün yeni bir gelişme yaşandı.

Suruç Belediyesi'nin yeni yönetimi Kayyum döneminde görev yapan İbrahim Güneş ve İbrahim Güneş'in yapmış olduğu anılarla ilgili altında imzası bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Askeri Karakuzu ve dönemin Yazı İşleri müdür vekili Hakan Kaya Durmuş hakkında İçişleri Bakanlığından müfettiş gönderilmesi için Şanlıurfa Valiliğine başvuruda bulundu.

Kaymakam ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş'in görevden alınması ardından birçok usulsüz fatura Sahte fatura, naylon fatura iddiaları ile Suruç'ta gündeme gelmişti .Özellikle Belediye başkan yardımcıları Askeri Karakuzu'nun ve yazı işleri müdür vekili Hakan Kaya Durmuş'un bu usulsüz alanlarda imzasının olduğu belirlenmişti.

DEM'li yöneticiler 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından bir inceleme başlatarak kalbin döneminde yapılan tüm alımları mercek altına aldılar. 31 Mart yerel seçimlerinin geçmesinden süre zarfında DEN Parti eş başkanları yapmış oldukları araştırmada birçok alımların usulsüz bir şekilde sahte fatura ile alındığını belirledi.

Bu konunun hemen ardından Suruç eş başkanları Şanlıurfa Valiliğine başvuruda bulunarak bu üç isim hakkında soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığından müfettiş gönderilmesi için Şanlıurfa Valiliği 'nden talepte bulundular.

Peki ne olmuştu.....

Suruç Kaymakamı ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş ilçede görev yaptığı süre içerisinde muhtarların tepkisini almış birçok kurumda çalışan personeli makamına çağırarak aşağılamış Mobbing uygulamış sivil toplum kuruluşlarının makamında kabul etmemişti bu tepkiler üzerine muhtarlar hakkında cimer'e şikayetiden İbrahim Güneş yapılan araştırmanın ardından görevden alınarak Maraş'a gönderilmişti.

Bir diğer iddiaya göre ise eşinin kötü kokular geldiği için hayvan pazarını kapatıp hayvan pazarının tekrar açılmaması için zabıta müdürüne talimat verdiği iddiaları ilçede kulaktan kulağa gelmişti.

Görevden alınan Kaymakam Güneş'le ilgili iddialar sadece bunlarla değil. Et alımından 31 Mart yerel seçimlerine 2 gün kala 7 milyon 200 bin TL 'lik faturanın yanı sıra gastronomi Merkezi Halk Ekmek Fabrikası ve birçok noktada hayali faturalar gündeme gelmiş İbrahim Güneş hakkında ikinci bir soruşturma talep edilmişti.

Güneş Şanlıurfa'da görev yapan yazılı ve görsel medyayı da görmezlikten gelerek ulusal medyaya Sözde Suruç kabuk değiştirdi başlıkları adı altında binlerce lira para aktarmış bu paraları da belli kişiler üzerinden basına göndermişti.

Yeni DEM Partili eş başkanların belirlediği basına aktarılan paralarla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir işlemin yapılıp yapılmadığı merak konusu olurken, İbrahim Güneş'in özellikle Suruç ilçesinde vatandaşlarla devlet arasındaki köprüyü yıkmış görev yaptığı süre içerisinde bir önceki Kaymakamın yapmış olduğu projeleri sahiplenerek sık sık basına paylaşmıştı.


İddiaların bir diğer ismi ise Suruç Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Mal müdürü olan Askeri Karakuzu... Askeri Karakuzu görev sürecinde başta eşi olmak üzere kızını hem Suruç Belediyesi'nde eşini ise Halk Eğitim Müdürlüğünde kursiyer olarak işe almış birçok yakınını da işe koyduğu iddia edilmişti.

Suruç'ta sular Durulmuyor.....

Kaymakam ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş'in görevden alınmasının hemen ardından harekete geçen Şanlıurfa Valiliği Belediye Başkanlığı döneminde Yazı İşleri müdür vekilliğini üstlenen kaymakamlık yazı işleri müdürü Hakan Kaya Durmuş'u da görevden alarak Birecik ilçesine Sürgün etmişti.Hakan Kaya Durmuş ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmezken Şanlıurfa Valiliği Hakan Kaya Durmuş hakkında soruşturma başlatmış Hakan Kaya Durmuş'un Suruç Belediyesi'ne ait makam aracıyla evine gidip geldiği tespit edilmişti.

Suruç DEM yönetimi adları bir çok usulsüzlükle gündeme gelen ve Suruç Belediyesinin kamuoyuna açıkladığı dudakları uçuklatan borç ile ilgili alımların altında imzaları bulunan ve haklarında bir çok soruşturma açılan İbrahim Güneş, Askeri Karakuzu ve Hakan Kaya Durmuş hakkında soruşturma ve müfettiş talebiyle geçtiğimiz Cuma günü Şanlıurfa Valiliğine başvurdu...

Gözler şimdi Şanlıurfa Valiliğinde ...

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şeyhanlılar Federasyonu'ndan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'a Ziyaret
Şeyhanlılar Federasyonu'ndan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'a Ziyaret
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi