Bakan Güler, Denizkurdu-2/24 Tatbikatı’na katıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Denizkurdu-2/24 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü’ne katıldı.

187 kez okundu.
Bakan Güler, Denizkurdu-2/24 Tatbikatı’na katıldı Advert

Bakan Yaşar Güler ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, tatbikatı TCG Salihreis’ten izleyerek deniz ve hava unsurlarının hedefleri imha ettiği anları yakından takip etti. Tatbikatın sonunda ise aralarında TCG Anadolu’nun da yer aldığı deniz ve hava unsurları geçit töreni yaparak Bakan Yaşar Güler ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi’ni selamladı.

Bakan Yaşar Güler, tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

''Planlı tatbikatlarımızdan biri olan Denizkurdu Tatbikatımız ile; Deniz Kuvvetlerimiz ve bağlı Komutanlıkların, harekâtı sevk ve idare etkinliğinin değerlendirilmesi, Karargah personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda muhakeme öngörü ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi, Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurlarımız arasında müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi amaçlandı. Bu kapsamda Denizkurdu Tatbikatı'nda; Deniz Kuvvetlerimizin sergilediği üstün performans, kuvvetlerimiz arasındaki yüksek iş birliği ve koordinasyon, personelimizin eğitim seviyesi, sürekli geliştirilen yerli ve milli savunma sanayimizin ürettiği sistemlerimizin etkinliği ile personelimizin bu sistemleri kullanma mahareti, büyük bir memnuniyetle müşahede edildi.''

TCG Anadolu’ya, çok yakın zamanda insansız hava araçları ile harekat icra etme yeteneğini de kazandıracaklarını aktaran Güler, ''Bu faaliyetten alınacak dersler çerçevesinde, önümüzdeki tatbikatların da aynı şekilde başarıyla gerçekleştirileceğine yürekten inanıyorum.'' dedi.

Güler, dost ve müttefik ülke temsilcilerinin, bu gibi tatbikatlarda donanmanın başarılarından ve sahip olduğu üstün niteliklerden övgüyle söz etmelerinin ayrıca gurur verici olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın da ülkeyi geleceğe güvenle taşımak ve Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için son bir asrın en kapsamlı ve en yoğun faaliyetlerini icra ettiğini belirten Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu süreçte Deniz Kuvvetlerimiz de; mavi vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumakta, Atlantik’ten, Hint Okyanusu’na kadar al bayrağımızı şerefle dalgalandırmakta, üstlendiği uluslararası görevler ile bölge ve dünya barışına önemli katkılar sağlamakta, insani yardım faaliyetlerinde de etkin bir rol üstlenmektedir. Şüphesiz ki tüm bu faaliyetlerimizi, nitelikli insan kaynağı ile geniş imkan ve kabiliyetlere sahip güçlü donanmamız sayesinde başarıyla yerine getiriyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bakan Güler Denizkurdu-2/24 Tatbikatı’na katıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı