Afganistan ve Endonezya’da sel: 327 ölü

Afganistan ve Endonezya’da etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde en az 327 kişi yaşamını yitirdi.

1684 kez okundu.
Afganistan ve Endonezya’da sel: 327 ölü Advert

Afganistan'da etkili olan sağanak yağış sonrası Bağlan vilayetinde meydana gelen selde yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor. Taliban hükümetinin Mülteciler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, en az 315 kişinin yaşamını yitirdiği bin 600’den fazla kişinin ise yaralandığı açıklandı. 
 
Bu açıklama öncesi, resmi ölü sayısı 153 olarak verilmişti. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı da Bağlan'da bin evin yıkıldığını açıklamıştı.
 
Afganistan’da aşırı yağışların neden olduğu seller her yıl binlerce kişinin ölümüne yol açıyor. Nisan ayı içerisinde yaşanan sel felaketlerinde onlarca insan yaşamını yitirmişti.
 
ENDONEZYA’DA 12 ÖLÜ 

 Endonezya’da da dün etkili sağanak yağış, ani su baskınları ve Marapi Dağı'ndan soğuk lav akıntılarına neden oldu. Ülkede en az 12 kişi yaşamını yitirdi. Acil servislerin yaptığı açıklamaya göre, 4 kişi de kayıp. Arama kurtarma teşkilatı, felaketin Agam ve Tanah Datar bölgelerinde dün yerel saatle 22.30 civarında meydana geldiğini bildirdi. Basarna isimli kurtarma teşkilatının başkanı Abdul Malik yaptığı açıklamada, “Agam bölgesinde 12 kişi öldü ve diğer dört kişi hâlâ aranıyor" dedi. 
 
Endonezya'da yağışlarda toprak kaymaları ve su baskını sık sık yaşanıyor. Mart ayında Batı Sumatra Adası’nda meydana gelen toprak kayması ve sel felaketinde en az 26 kişi ölü bulunmuştu.

 

(MA)
 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız