Karal: Doğu Karadeniz bölgesindeki üreticilerimiz, çay müstahsillerimiz isyanda

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yaş çay maliyetleriyle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

109 kez okundu.
Karal: Doğu Karadeniz bölgesindeki üreticilerimiz, çay müstahsillerimiz isyanda Advert

Karal, bakanlığın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurduğu destekleme primi ile birlikte 19 lira olan yaş çay alım fiyatının bu yıl ilk kez enflasyon oranının altında kaldığını belirterek, 205 bin çay üreticisinin hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Hükümetin, üreticinin karşısına çıkmaya cesaret edemediği için yaş çay alım fiyatını sosyal medyadan duyurulduğunu anımsatan Karal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yüksek enflasyon her alanda olduğu gibi çay sektörünü de olumsuz etkiledi. Geçen yıla göre maliyetler yüzde 100’ün üzerinde arttı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen üretimden vazgeçmeyen, çay tarımının sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayan çay üreticilerimiz, 25 lira gibi bir rakam beklerken yaş çay alım fiyatının 19 lira olarak açıklanmasıyla hüsrana uğradı. Tüm Doğu Karadeniz bölgesindeki üreticilerimiz, çay müstahsillerimiz isyanda. Haklı olarak, bugüne kadar görülmemiş tepki ortaya koyuyorlar. ”

Hibya Haber Ajansı

Karal: Doğu Karadeniz bölgesindeki üreticilerimiz çay müstahsillerimiz isyanda
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız