Halkbank'ın Kredi Faizlerini Arttırması Esnafları Harekete Geçirdi

Halkbank'ın Esnaf ve Sanatkarların Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandığı kredilerin faizlerini arttırması, esnaflar arasında büyük tepki topladı.

1954 kez okundu.
Halkbank'ın Kredi Faizlerini Arttırması Esnafları Harekete Geçirdi Advert

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, yapılan bu faiz artışının esnafları zor duruma düşüreceğini belirterek, devlete yük olmadan ayakta durmaya çalışan esnafların adeta belinin büküleceğini ifade etti.

Altun, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek, öncelikle büyük şirketlerin vergi borçlarına çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, esnafların sesini duyurmak için Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerine çağrıda bulundu, üyelerinden de destek istedi."

”BAKKALLARDAN KREDİ FAİZLERİNİN ARTTIRILMASINA TEPKİ...

Halkbank, Esnaf ve Sanatkarların Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandığı kredilerin faizlerini "Esnek yani değişken faiz sistemi" sözleşme maddesine dayanarak faiz oranlarını arttırdığını açıkladı. Bunun üzerine kredi kullanan üyelerinin ve esnafların zor duruma düşeceklerini belirten Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun "Mahalle ve sokak aralarına hatta köylere kadar şube açan zincir marketlerin yüzünden zor günler yaşayan, zorla ayakta duran, Devlete yük olmadan kendisini ve ailesini geçindiren üyelerimiz bu faiz artışı ile adeta beli bükülecektir. O günkü şartlarda kredi çeken üyelerimiz buna göre hesap ve planını yapmıştı. Sonradan yapılan bu faiz artışı yanlış olmuştur. Hükümetimizede bir darbe vuracaktır. Buradan öncelikle Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'e sesleniyorum. Borç tahsil etmek istiyorsan önce zincir marketlerden başla, önce büyük şirketlerin vergi borçlarını silmekten vazgeç. MTV vergilerini 2 defa almakla, Esnafların kredi faizlerini arttırmakla bu iş olmaz. Bunu yapmak için İngiltere'den gelmene gerek yoktu. Bunu önceki Maliye Bakanlarımızda (Nurettin Nebati) yapabilirdi. Anayasanın 173. Maddesi: "Devlet Esnaf ve Sanatkarları koruyucu tedbirleri alır" der. Hani nerede. Halkbank yetkililerini de kınıyorum. Buradan esnaflarım adına Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Lütfen sesimizi, esnafların sesini duyun bu zulme SON verin" Dedi. Ayrıca üyelerinden de kendilerine destek olmalarını ve konuyu kendisinin Sayın Cumhurbaşkanına ve Milletvekillerine ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları konfederasyonuna bildirdiğini belirten Başkan Mehmet Altun "Üyelerim de Cimer'e, Milletvekillerine sosyal medyalardan yazarak bize destek olmalarını istedi.”

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi