Avrupa hisse senetleri zayıf ABD enflasyon verilerinin ardından düştü

İstanbul, 16 Mayıs (Hibya) - Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi, sektörlerin karışık bölgede işlem görmesiyle Londra saatiyle 09:00'da yüzde 0,05 düştü. Otomobil ve petrol ve gaz hisseleri yüzde 1,2 değer kaybederken, madencilik hisseleri yüzde 0,4 değer kazandı.

139 kez okundu.
Avrupa hisse senetleri zayıf ABD enflasyon verilerinin ardından düştü Advert

Sigorta hisseleri, İsviçreli sigortacılardan gelen güçlü kazançların ardından yüzde 1,4 değer kazandı. Swiss Re hisseleri yüzde 3,9 değer kazanırken, Zurich Insurance hisseleri yüzde 2,3 değer kazandı.

Bu arada EasyJet hisseleri, düşük maliyetli havayolu şirketinin yılın ilk yarısı için 350 milyon £ (443 milyon $) ile beklenenden biraz daha büyük bir vergi öncesi zarar açıklamasının ardından kayıplarını hafifçe azaltmadan önce yüzde 7,2 düştü. Seyahat ve eğlence hisseleri yüzde 0,3 değer kaybederek düşüşe geçti.

ABD tüketici fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 0.3 artarak Dow Jones tarafından tahmin edilen yüzde 0.4'lük artışın biraz altında kaldı. Çarşamba günü açıklanan bu veri, tüketici fiyatlarının piyasa tahminleri doğrultusunda bir yıl öncesine göre hala yüzde 3,4 arttığını göstermesi açısından önem taşıyor. 

Bununla birlikte, beklenenden biraz daha düşük artış, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın yakın gelecekte faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğine inanmasına neden oldu ve bu da piyasa beklentilerini önemli ölçüde etkileyebilecek bir faktör.

Asya-Pasifik piyasaları, enflasyon verilerinin ardından Wall Street gösterge endekslerinin gece boyunca rekor seviyelerde kapanmasının ardından Perşembe günü yükseldi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri gece boyunca neredeyse yatay seyretti.

 

Hibya Haber Ajansı

Avrupa hisse senetleri zayıf ABD enflasyon verilerinin ardından düştü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı