Belediyeye gelen para maaşlara yetmedi-(VİDEO)

Şanlıurfa– Ceylanpınar Belediyesi Eşbaşkanı Uğur Kahraman, İller Bankası’ndan gelen paranın personel giderlerini karşılamadığını açıkladı.

3870 kez okundu.
Belediyeye gelen para maaşlara yetmedi-(VİDEO) Advert

Ceylanpınar Belediyesi’ne gelen para personel maaşlarına yetmedi.

Ceylanpınar Belediyesi’ne İller Bankası’ndan gelen pay personel giderlerini karşılamadı. Eşbaşkan Uğur Kahraman, tek geliri iller bankası payı olan belediyenin bu haliyle her ay en az 6 milyon lira borçlandığına dikkat çekti.

10 Yıllık AKP yönetiminin ardından, 2024 yerel seçimleriyle DEM Partinin yerel yönetime geldiği Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde İller Bankası tarafından gönderilen 2 aylık pay personel giderlerini karşılamadı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Eşbşakanı Uğur Kahraman 2 aylık gelir-gider tablosunu kamuoyuyla paylaştı.

                                                     Gelir Personel giderlerini karşılamıyor

Yönetimi devraldıkların Nisan ayında İller Bankası’ndan gelen paranın 17 Milyon 613 bin lira olduğunu, sadece personel giderlerinin (maaş, vergi ve SGK Primleri) ise 19 milyon 478 bin lira olduğuna dikkat çeken Kahraman, sadece personel ödemeleri için Nisan ayında 1 milyon 800 bin liralık bir açıkları olduklarını belirtti. Mayıs ayı için de aynı şeyin söz konusu olduğunu, gelen paranın 18 milyon 156 lira iken, personel giderlerinin 19 milyon 432 bin lira olduğunu ifade Kahraman “ Burada sadece personel giderlerinden söz ediyoruz. Belediyenin asli görevleri olan hizmetleri yapmaya çalıştığınızda bu açık çok daha ciddi boyutlara varıyor” dedi.

Siyasi kaygı ve oy devşirme kaygısıyla ihtiyaç fazlası personel alınmış

Belediyede çalışan personel sayısının, yerleşim yerinin nüfusuna göre belirlenmesi gerektiğinin yasalarda da belirtildiğini ifade eden Kahraman, daha önceki yönetimlerin buna dikkat etmediğini, siyasal kaygılarla, akraba, eş, dost şeklinde birçok ihtiyaç fazlası personeli işe aldığını belirtti.

                                                     TİS’te iki tarafta da art niyet var

Yerel seçimlerden hemen önce TİS (Toplu İş Sözleşmesi) yapıldığını dile getiren Kahraman sözleşmedi ki “orantısız” artışlara değinerek, “Sözleşme yapılacağı zaman hem sendika hem de idare aslında giderin, geliri aşacağını çok net bir şekilde biliyordu. Personel maaşlarına yapılan yüzde 100, yüzde 200 artışlarda ki asıl amaç gelecek yönetimin iş yapamaz hale gelmesiydi. Kendine ait herhangi bir öz geliri olmayan bir belediyede bu sözleşmeyi yapmak gerçekten yapılması planlanan hizmetin önünü tıkamaya yöneliktir.” Şeklinde konuştu.

Hizmet yapmamışlar, gelecek olanlar da yapmasınlar istemişler

Belediye bünyesinde bulunan araçların durumlarını daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını, bunun belediye mücavir alanında bulunan tüm alanlar için de geçerli olduğunu belirten Kahraman, ilçede ki parkların tamamının bakımsızlıktan viraneye döndüğünü, halk tarafından kullanılmaz hele geldiğinin altını çizdi.

                   Tırnaklarımızla kazmamız gerekirse bile bu halka hizmet edeceğiz

Kahraman; “Var olan tüm bu olumsuz tabloyu geride bırakmak için bazı tedbirler almak zorundayız. Mevcut personel sayısı, ücretlerde ki orantısızlığı düzenleme gibi. Hizmet yapmak için hibe programlarına projelerimizle başvurmaya başladık. Elimizde bulunan üretime dayalı tesisleri bulundukları atıl durumdan çıkarıp, üretim yapmaya başlayacağız. Kilitli parke taşı şantiyemizi, Mucur şantiyesini, Tekstil atölyesini faaliyete geçirerek hem gelir etmeye, hem de kendi ihtiyaçlarını karşılayan bir belediye olma yolunda kararlılıkla çalışıyoruz. Halkımızın hiç şüphesi olmasın tırnaklarımızla kazıya kazıya da olsa bu memlekete ve insanlarımıza hizmet edeceğiz” dedi.

Çakarlı, Zırhlı araçlar değil şahsi arabalarımızla çalışıyoruz

Daha önceki belediye yöneticilerinin çakarlı, zırhlı araç konvoylarıyla gezdiğine dikkat çeken Kahraman, kendi şahsi arabasını belediyeye bedelsiz olarak kiraladığını ve şekilde çalışma yürüttüklerini ifade etti.

 

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız