CVK Maden, Virtus'un hisselerini alacak

CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Hollanda merkezli Virtus Mining Ltd'nin hisselerinin yüzde 70'ini satın almak için anlaşma sağladı.

152 kez okundu.
CVK Maden, Virtus'un hisselerini alacak Advert

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Şirketimiz, Cumhuriyetimizin köklü değerlerini ilke edinen, yerli ve milli üretim anlayışını gözeten, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlama motivasyonu ile global ölçekte yatırımlarına devam etmektedir. Yönetim kurulunun toplantısında alınan karar uyarınca, Türkiye'de kurulu Aldridge Mineral Madencilik A.Ş'nin hisselerinin tamamına sahip olan Hollanda merkezli Virtus Mining Ltd. hisselerinin yüzde 70'inin satın alınması konusunda Metallurgium Investment Limited ile anlaşmaya varılmıştır. Polimetalik maden yatakları bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyanın da en büyükleri arasında yer alan ve Yozgat'ın Yenipazar mevkiinde bulunan 72474 ruhsat nolu 9.239 hektar maden sahasının sahibi Aldridge hisselerinin tamamı Virtus'a ait olup, yapılan bu satın almayla Aldridge hisselerinin kontrol ve yönetimi şirketimize geçmektedir.

Bir polimetalik proje olan Yenipazar maden sahasında altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko cevherleri bulunmaktadır. Yenipazar Maden Sahasında Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) yetkililerince 2024 yılında hazırlanan kaynak raporuna göre, 1.211.084 ons altın, 40.017.230 ons gümüş, 123.156 ton bakır, 401.833 ton kurşun ve 585.694 ton çinko kaynağı bulunmaktadır. İşbu raporda belirtilen maden cevherlerinin toplam altın eşleniği 3.465.066 onstur. 

Satın alma kapsamında, 159.000.000 dolarlık satın alma bedelinden ayrı olarak Yenipazar polimetalik maden projesinin üretim faaliyetlerine başlamasına bağlı olarak Aldridge tarafından Metallurgium'a yüzde 3 NSR payı ve 2031, 2032 ve 2033 yıllarındaki faaliyetlerinden elde edilecek gelirlerden 10.000'er onsluk altın karşılığı ödeme ile 2034 yılı için 3.000 onsluk altın karşılığı ödeme gerçekleştirilecektir. (toplam 33.000 ons) Şirketimiz ayrıca, Yenipazar maden sahasındaki mevcut yatırımları için Virtus tarafından daha önce kullanılan yaklaşık 40.000.000 dolar tutarındaki kredinin vadelerine göre Virtus tarafından ödenmesini sağlayacaktır. Şirketimizce gerekli finansman temini çalışmalarının tamamlanması akabinde Yenipazar maden sahasında yatırım çalışmalarına hızlı ve planlı bir şekilde başlanılması hedeflenmektedir.''

Hibya Haber Ajansı

CVK Maden Virtus'un hisselerini alacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı