Hilvan’da İzol kanaat önderlerinden DEM Parti’ye destek

Seçim yenileme kararı alınan Hilvan’da İzol aşireti kanaat önderleri DEM Parti seçim bürosuna destek ziyaretinde bulunarak, “Zulme karşı DEM Parti’yi destekleyeceğiz” mesajı verdi.

2414 kez okundu.
Hilvan’da İzol kanaat önderlerinden DEM Parti’ye destek Advert

Seçim yenileme kararı alınan Hilvan’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) destek açıklamaları devam ediyor. 2 Haziran’da yenilenecek seçim öncesi ilçenin önde gelen aşiretlerinden biri olan İzol aşiretine mensup kanaat önderleri DEM Parti seçim bürosuna yürüyerek, desteklerini açıkladı. Aralarında İzol aşiretinin önde gelenlerinden Mehmet İzol, Cengiz İzol, Harun İzol ve Serdar İzol’un (Önceki dönem AKP encümeni) olduğu yaklaşık 400 kişilik grup, DEM Parti seçim bürosuna yürüyüş ile geldi. Kitleyi DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Sayyiğit Kaçmaz, Hilvan Belediye Eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil’in olduğu çok sayıda partili alkışlar ile karşıladı.

Ziyarette AKP’lilerin 31 Mart’ta seçim sandıklarını yakarak seçimi yenilemesini zulüm olarak tanımlayan kanaat önderleri, bu zulme karşı DEM Parti’yi destekleyecekleri mesajını verdi. Ardından konuşan Hilvan Belediye Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş, şunları söyledi: “Bu zulüm sadece DEM Parti’ye yapılmadı. Seçimi biz kazanmış olmamıza rağmen sandıkları yakmaları, polislerin içinde olduğu görevlileri darp etmeleri, bütün Hilvan’ın iradesine zulümdür. Bu diğer partilerin seçmenlerine de zulümdür. Hilvan belediyesi Hilvanlılarındır. Bir ailenin yada kişinin değil. Hilvan belediyesi bir ailenin şirketi değil. AKP adayı ve birkaç çete halkın iradesine ipotek koydu. 31 Mart akşamı biz sağduyulu davranmamış olsaydık, bugün bambaşka bir tablo söz konusu olurdu. Bütün Hilvan’ı bir birine kırdırmak istediler. Biz buna izin vermedik. Seçim ile gelen seçim ile gider. Adaletsizliğe karşı herkesin DEM Parti’ye destek vermesi gerek. Hilvan’a huzur ve hizmet getireceğiz.”

‘GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ’

Van Milletvekili Gülcan Sayyiğit Kaçmaz’da desteklerini açıklayan kanaat önderlerine teşekkür ederek “Hepiniz kendi evinize geldiniz. Yabancı bir yere gelmediniz. Burada açığa çıkan iradeye bir saldırı oldu ve seçim iptal oldu. 2 Haziran’da bir kez daha kazanmak için sokak sokak çalışıyoruz. Gittiğimiz her yerde yaşananları teşhir ederek, birlik olma zamanı geldiğini belirtiyoruz. Bu açıdan sizlerin kendi evinize gelmeniz bizim için önemli. 31 Mart’ta fark 521 olmuştu hedefimiz bunu en az 2-3 bine çıkarmak. Bunu sizlerle birlikte başarabiliriz. Gün birlik olma günü” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum