İmamoğlu: Milletin hakkını, millete dağıtmaya devam edeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediy (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Tuzla Hacetdere Yaşam Vadisi 2. Etap Açılış Töreni’nde konuştu.

244 kez okundu.
İmamoğlu: Milletin hakkını, millete dağıtmaya devam edeceğiz Advert

İmamoğlu, İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmenin en büyük sorumlulukları olduğunu belirterek, “5 yıldır, İstanbul'un bu yönüyle bir değişime tabi olması konusunu çok özenli bir şekilde yönettik. Büyük bir değişim yaşıyoruz. Ve tabii yeni kurumlar, yeni kavramlarla tanışıyor şehrimiz. Şehre bakış açımızı değiştiren, bana göre en güzel kavramlardan birisi de ''Yaşam Vadisi'' diye tariflediğimiz bu mekanlar.” diye konuştu.

Hacetdere Yaşam Vadisi’nin İSKİ ve Ağaç A.Ş.’nin özenli çalışmalarının sonucu olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Özenli olarak ne yapıyoruz? Dere yataklarını, yapılaşmadan koruyoruz. Herkesin kullanabileceği aktif yeşil alanlar üretiyoruz. Burada kaliteli kamusal alanlar üretiyoruz. Ağacın altında, pırıl pırıl yeşili olan, bakımı olan mekanları sizlere sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdikleri Yaşam Vadisi’ni örnek olarak gösteren İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Bugün neredeyse 1 milyon 600 bin metrekarelik, 7 kilometreyi aşan kocaman bir parkı, o güzel ilçeye kazandırdığımızda, aslında o şehirdeki insanların mutluluğunu nasıl katladığımızı, huzurunu nasıl yukarıya doğru taşıdığımızı, çocuklarımızın, gençlerimizin oralarda nasıl özgürce yaşamın içinde olabildiğini görmek, beni tabii ki çok ama çok mutlu ediyor. O bakımdan, işte o günden başlayan bu yolculuk, 5 yıl önce, 15 yaşam vadisi yapma vaadiyle başladığımız, bugün ise 21’nin açılışını yaptığımız, devamını da imalata sürdürmeye çaba gösterdiğimiz hizmetlerimiz devam ediyor. Tabii yeni dönemde, yeni tespit ettiğimiz 14 yeni yaşam vadisini daha İstanbul'da insanlarımızla buluşturacağız.”

Hacetdere Yaşam Vadisi’nin ilk etabını 2020 yılının aralık ayında açtıklarını hatırlatan İmamoğlu, “Şimdi bin 400 metre uzunluğunda bir yaşam vadisine dönüştü. 73 bin 300 metrekarelik alanda çok şık, çok güzel, insanlarımızın hizmetine bir alan oluşturduk. Buralar aynı zamanda yeşillendirildi. Bine yakın yetişkin ağaç, 115 bin civarında çalılık dikimleri yapıldı. Ekosistem oluştu burada artık.” bilgilerini paylaştı.

Vatandaşlardan yaşam vadilerine sahip çıkmalarını ve bu alanları korumaları isteyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: 

“Buraların sahibinin siz olduğunuzu unutmayın. Buraları kollayın. Hiç kimsenin gelip sizin hakkınızı yemesine müsaade etmeyin. Biz, sizin hakkınızı yedirmeyeceğiz. Milletin hakkını, millete dağıtmaya devam edeceğiz. O bakımdan sevgiyle, özenle bu alanlara sahip çıkın. Yaşam vadisi fikrine sahip çıkın. Yaşam vadisinin sunduğu imkanları, en güzel ve en doğru biçimiyle sonuna kadar hakkınız olarak kullanın. Bir avuç seçilmiş insana değil, milletimize ait olan her şeyi milletimize dağıtabilmektir bizim sorumluluğumuz."

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile İSKİ Tuzla Hacetdere Yaşam Vadisi 2. Etabı, resmen vatandaşların hizmetine girmiş oldu.

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: Milletin hakkını millete dağıtmaya devam edeceğiz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı