"Göç ve Uyum" Paneli'nde Öğrenciler Göçün Farklı Yönlerini Tartıştı

Eyyübiye TES-İŞ Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde "Liselerde Bilim Uygulamaları" kapsamında "Göç ve Uyum Paneli" düzenlendi.

3388 kez okundu.
Advert

Eyyübiye TES-İŞ Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde "Liselerde Bilim Uygulamaları" kapsamında "Göç ve Uyum Paneli" düzenlendi. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Fen Liseleri sınavlı okulların öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen panelde, göç olgusu ve göçmenlerin uyum süreçleri ele alındı.
Panelin moderatörlüğünü Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kaya üstlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Eğitim Müfettişleri Başkanı Vedat Küçükler, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Geçit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri de paneli izleyenler arasında yer aldı.
Panelde Bozova Anadolu Lisesi, Siverek Anadolu Lisesi, Viranşehir Anadolu Lisesi ve ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nden öğrenciler panelist olarak göç olgusunun farklı yönlerini ele aldılar. Şanlıurfa özelinde göçmenlerin karşılaştığı problemler ve bu problemlere çözüm önerileri de panelde tartışıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu panelde yaptığı konuşmada göçün dünya tarihi boyunca var olan bir olgu olduğunu vurguladı ve "İnsanların yaşadıkları coğrafyayı, evlerini bırakıp yeni yerleşim yeri aramak zorunda kalmalarının sebeplerini ortadan kaldıracak olan iyi insanı yetiştirmek zorundayız. İyi insan bizim için o anlamda çok kıymetli. Yapmamız gereken tüm dünyaya donanımlı bir şekilde akademik olarak, teknolojik olarak en önemlisi de merhametle, vicdanla, sevgiyle donanmış bir nesil yetiştirerek bu soruna çözüm getirebiliriz." dedi.
Panel, katılımcı öğrencilerin panelistlere yönelttikleri soruların ardından sona erdi. İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi ve teşekkür belgesi verdi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum