İrlandalı çocukların rap videosu viral oldu

Londra, 20 Mayıs (Hibya) – İrlanda'da bir grup çocuk tarafından bir günde çekilen video viral bir sansasyon yarattı.

183 kez okundu.
İrlandalı çocukların rap videosu viral oldu Advert

Aralarında mültecilerin de bulunduğu dokuz ila 12 yaş arası bir grup çocuk tarafından yaratılan The Spark adlı şarkı 8.6 milyon kez izlendi The Spark adlı şarkı yazın şarkısı ilan edildi.

Şarkı 15 Mayıs'ta yayınlandığından bu yana 8,6 milyon kez izlendi ve bulaşıcı enerjiye sahip bir drum'n'bass-beat başyapıtı olarak selamlandı.

Yapımcı Garry McCarthy Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Tepkiler inanılmazdı” dedi. “Çocukların enerjisi ve pozitifliği insanlara ilham verdi. Gerçekten akılda kalıcı bir şarkı.”

Spark, Cork'un bir banliyösü olan Knocknaheeny'deki Kabin Stüdyosu'nda bulunan ve kar amacı gütmeyen bir gençlik rap projesi olan Rhyme Island tarafından, gençlerin yaratıcılığının yıllık kutlaması olan Cruinniú na nÓg'u finanse eden bir hükümet girişimi olan Creative Ireland ile işbirliği içinde kısıtlı bir bütçeyle oluşturuldu.

Şarkıda mahalleden dokuz ila 12 yaş arası yaklaşık 30 çocuğun yanı sıra County Clare, Lisdoonvarna'daki mülteci yurtlarında yaşayan bir grup da yer alıyor.

Sanatçılar iki buçuk dakika boyunca yüksek oktanlı bir şekilde dans ediyor, koşuyor ve rap yapıyorlar. “Yaptığımız şeyi durdurabileceğinizi mi sanıyorsunuz?” diye soruyor açılış şarkısı. Sanatçılar “Bundan şüpheliyim” diyor. “Enerjimiz var, size her şeyi anlatacağız. Kıvılcımımı aradım ve buldum.”

Şarkı, İrlanda genelinde çocuklar ve gençler için yüzlerce ücretsiz yaratıcı etkinlik düzenleyecek olan Cruinniú na nÓg (Gathering of Youth) için bir marş niteliğinde ve girişim 2018'de başladı ve etkinlik bu yıl 15 Haziran'da gerçekleştirilecek.

 

Hibya Haber Ajansı

İrlandalı çocukların rap videosu viral oldu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi