Vali Şıldak OSB’de İncelemede Bulundu-(VİDEO)

Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde OSB birim amirleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ardından sanayi işletmelerini ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

3257 kez okundu.
Vali Şıldak OSB’de İncelemede Bulundu-(VİDEO) Advert

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak sabah erken saatlerde Organize Sanayi Bölgesine giderek OSB biri amirleri ile bir araya geldi. Yürütülen çalışmaların ve başta genişleme alanı uygulaması olmak üzere bütün süreçlerin değerlendirildiği toplantıda Vali Şıldak, sanayicinin yanında yer alarak Şanlıurfa’nın gelişimine katkı sunacak bütün girişimleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Vali Şıldak ardından inşaat çalışmaları devam eden Ticari ve Sosyal Donatı Alanı ile yapımı tamamlanan İtfaiye ve Hizmet Birimleri Binalarında incelemede bulundu. OSB’de oluşturulan yeni hizmet alanları ile sanayi işletmelerinin standartlarının daha da geliştirildiğine dikkat çeken Vali Şıldak, çalışmalarla ilgili bilgi alarak işçilere kolaylıklar diledi. 
Gün içerisindeki yoğun temaslarına fabrika ziyaretleri ile devam eden Vali Şıldak, Işıksoy Tekstil, Topraksan Seramik ve Ceramo Seramik Sanayi işletmelerinin faaliyetlerini inceledi.

"OSB İdari Yapısını Güçlendiriyoruz"

İncelemelerinin ardından bir değerlendirme yaparak Şanlıurfa'ya üretimin çok yakıştığını ve her türlü üretim bandının Şanlıurfa'ya kazandırılması için atılacak adımların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini  belirten Vali Şıldak, "Organize Sanayi Bölge müdürümüzle birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ndeki son durumu, buradaki yatırımlarımızı, genişleme konusundaki girişimlerimizi ve bununla ilgili süreçler, geldiğimiz aşama, yeni arıtma tesisi kurulumu, GES enerjisiyle OSB desteklenmesi ve yeni parselasyon çalışmaları ile ilgili son duruma baktık. Son derece faydalı ve verimli çalışmalar gerçekleştirdik. Daha sonra da yine Organize Sanayi Bölge yönetimi olarak üstlendiğimiz yeni ticari donatıların olduğu iş yerlerinin inşaatını gördük. İnşaatlar bitme aşamasında. Buralarda kiralama ve satış yapmak suretiyle İnşallah sanayicimize hizmet sunacak iş yerleri restoranlar, marketler, banka şubeleri, ofisler hizmete girecek. Bir başka yeni gelişme OSB'mize yeni bir itfaiye garajı ve hizmet birilerinin, idari birimlerinin görev yapacağı üniteleri kazandırdık. Buraları da 10 gün içerisinde hizmete alıyoruz" dedi.

"Sanayiciye yakında müjdeli haberi vereceğiz"

Şanlıurfa'da sanayinin gelişmesi ve İstihdamım artması için yatırımcılarla sürekli olarak bir araya geldiklerini ve beklentileri iyi bildiklerini sözlerine ekleyen Vali Şıldak, "Şu anda baktığımızda Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Bin 700 hektarlık bir alan üzerinde 427 işletmenin faaliyet gösterdiği yaklaşık 30 bin vatandaşımızın burada istihdam edildiği bir yapı arz ediyor. Şu anda yapımı devam eden 129 inşaatımız daha var. Bu işletmelerimizle bu fabrikalarımıza devreye girdiğinde genişleme alanı olarak bize tahsis edilen ve şu anda artık imar planı onanma aşamasında olan, bakanlığımız tarafından onaylanmış olan 450 hektarlık ilave alan da eklendiğinde, buralarda da parselasyon ve yeni tahsisler yapılarak fabrikalar hizmete girdiğinde 50 binin üzerinde bir insanımız burada iş kurmuş olacak çalışıyor olacak" ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür

Vali Şıldak, tüm bu çalışmalarda Türkiye sanayisinin gelişmesi için yoğun çaba içerisindeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek "Şanlıurfa'da sanayinin kalbi OSB'de atıyor. Buradaki kümelenme, buradaki yeni girişimler son derece umut verici. Sanayicimiz şu an bizden özellikle yeni parsellerin tahsisini bekliyor. İnşallah çok kısa bir sürede bu süreçleri tamamlayıp imar planı, parselasyon aşamaları ve altyapı yapımı süreçlerini birlikte yürüterek yeni fabrikaları kurmak için sanayicilerimize müjdeyi vereceğiz.
Tüm bu çalışmalarda başta Türkiye Sanayisinin gelişmesi için emek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Ersoğan'a, 
Sanayi Teknoloji Bakanlığımıza ve milletvekillerimizeteşekkür ediyoruz. Şanlıurfa'nın bir sanayi şehrine dönüşmesi ve güçlü firmaların burada yer alması için çabalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Öğle yemeği programında işçilerle bir araya gelen Vali Şıldak, ardından programını tamamlayarak şehir merkezine dönüş yaptı.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı