Suruç'ta Yolsuzlukla Anılan Askeri Karakuzu Burdur'a Gönderildi

Suruç'ta görevden almalar hız kesmeden devam ediyor. Dönemin belediye başkan yardımcısı ve mal müdürü Askeri Karakuzu, yolsuzluk iddiaları nedeniyle Burdur'a gönderildi. Karakuzu'nun, görevden alınan Suruç kaymakamı ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş'in yolsuzluk dosyalarında önemli bir rol oynadığı iddia ediliyor.

2009 kez okundu.
Suruç'ta Yolsuzlukla Anılan Askeri Karakuzu Burdur'a Gönderildi Advert

Karakuzu hakkında, sahte faturalarla 7,5 milyon liralık et faturası, gastronomi merkezinin kapatılması ve esnafa olan et, sebze ve gıda borçları gibi çeşitli iddialar bulunuyor. Suruç esnafı, 585.000 TL'lik sebze faturasının ödenmemesi nedeniyle Karakuzu'yu tehdit etti. Esnaflar, bu borcun ödenmesi için Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlığa başvurdu.

Askeri Karakuzu, ödemeyi Suruç Belediyesi'nin yeni yönetimine işaret etse de, yeni yönetim bu faturayı ödemeyeceklerini belirtti. Esnaflar, dönemin kaymakamı İbrahim Güneş döneminde alınan borçların tahsil edilememesi nedeniyle mağdur olduklarını ifade ediyor.

Burdur'a gönderilen Askeri Karakuzu'nun, esnafın hak ettiği 585.000 TL'yi ödememek için belediyenin yeni yönetimini suçladığı belirtiliyor. Suruç halkı, bu parayı kimin ödeyeceğini ve esnafın neden mağdur olduğunu sorguluyor. Esnaflar, Karakuzu ve bu faturada imzası bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmayı planlıyor. Yetkililerden bu konuda adım atılmasını bekleyen esnaflar, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı