Farklı ülkelerin yetkililerinden Tek Çin ilkesine destek

Farklı ülkelerden çok sayıda kişi, son günlerde Tek Çin ilkesini kararlılıkla desteklediklerini, sözde “Taiwan’ın bağımsızlığını” amaçlayan her türlü eyleme karşı çıktıklarını yineledi.

115 kez okundu.
Farklı ülkelerin yetkililerinden Tek Çin ilkesine destek Advert

Farklı ülkelerden çok sayıda kişi, son günlerde Tek Çin ilkesini kararlılıkla desteklediklerini, sözde “Taiwan’ın bağımsızlığını” amaçlayan her türlü eyleme karşı çıktıklarını yineledi.

Rusya Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Dmitri Novikov, "Taiwan’ın bağımsızlığı" ifadesinin yayılması yönündeki çabaların arkasında ABD'nin çıkarlarının bulunduğunun çok açık olduğunu vurguladı. Novikov, Rusya’nın daima Tek Çin ilkesini desteklediğini, bu pozisyonun sağlam, ilkeli, açık ve koşulsuz olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Duması Eğitim ve Bilim Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Vyaçeslav Nikonov, Çin'in Taiwan konusundaki tutumunu ‘‘yüzde 100 desteklediklerini’’ belirterek, Taiwan’ın Çin'in bir parçası olduğunu ve Taiwan'ı Çin'den ayırmayı amaçlayan her türlü girişimin bir provokasyon olduğunu kaydetti. Rusya’nın her koşulda Çin’i destekleyeceğine vurgu yapan Nikonov, Taiwan'ın Çin Halk Cumhuriyeti'nin üzerinde egemenliğe sahip olduğu bir bölge olmasının Rus dış politikasının başlangıç noktası olduğunun altını çizdi.

Kanada Komünist Partisi Merkez Yürütme Komitesi Üyesi Kimball Kariu, Taiwan'ın Çin'in ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek, bunun uzun zamandır uluslararası hukuk uyarınca uluslararası toplum tarafından tanınan bir gerçek olduğunu ifade etti. Kariu, Çin anakarası ile Taiwan arasındaki sorunun Çin halkı tarafından çözülmesi ve diğer güçlerin konuya müdahalesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı

Farklı ülkelerin yetkililerinden Tek Çin ilkesine destek
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı