İsrail'e Şanlıurfa STK'larından sert tepki !

Gazze'ye ve Refah'a yönelik saldırılar ve katliamlar protesto edildi.

1469 kez okundu.
İsrail'e Şanlıurfa STK'larından sert tepki ! Advert

İsrail'in Gazze'ye  ve Refah'ta düzenlediği sakadırıta STK'ların sert tepkisine neden oldu.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklaması yapan Veysel Toprak, İsrail'in Gazze'ye ve Refah'a yönelik katliamına sert tepki gösterdi.

Toprak Rabia meydanında basın mensuplarına yaptığı  açıklamada, İsrail'in yüzlerce tonluk bombalarla Gazze'ye ve Refah'a saldırılarını sürdürdüğü ve Dünya 'nın bu soykırıma sessiz kaldıklarını söyledi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
          
 “Kıymetli Kardeşlerim,
Katil İsrail ve işbirlikçisi ABD tarafından güvenli bölge ilan edilen Refah, işgalci İsrail’in bombardımanı sonucu canlı canlı alevler içinde kaldı. Bütün vicdan sahiplerini bu zulme karşı çıkmaya çağırıyoruz.
8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü, soykırımı kınadığımız siyonist devlet dün gece 2371 blok adını verdiği ve 4 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivil kardeşlerimizi yakarak şehit etti.
Bu kahredici durum karşısında, kim rahatsız olursa olsun, lafı eğip bükmeden, adil şahitlik yapmak için,   Zulme karşı adaletten, siyonistlere karşı mazlum Filistin halkından yana olduğumuzu haykırmak için,Filistin halkının yanında olanlara teşekkür etmek için,İşgalci rejim ve ona sınırsız destek sunan Amerika ve diğer Batılı ülkeleri lanetlemek için, Bu vahşi soykırım karşısında Filistin halkını yalnız bırakan İslam ülkelerinin yöneticilerini en ağır şekilde kınamak için, 
Bu gaddarca katliam karşısında iktidarlarını önceleyen ve utanç verici bir sessizliğe gömülen riyakar yöneticileri hak ettikleri sertlikte kınamak için,
Türkiye’nin, hiçbir bahane bulmadan işgalci rejime caydırıcı yaptırımlar uygulamasını, bütün ilişkileri kesmesini, ülkedeki NATO ve Amerika üslerini kapatmasını haykırmak için,Yöneticilerimizi harekete geçirmek için, tekrar meydanlardayız.
 Artık kınama zamanı geçti; caddelerde, kampüslerde, dersliklerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğz etmenin ötesine geçip harekete geçmenin zamanıdır.
 Haksızlığın karşısına susmaktan korkmayalım. Biliyoruz ki artık dünyanın dört bir yanı Filistindir. Titreyen  her yürek, haykıran her dil Filistin için eylemdedir. Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil hayatımızın her alanında şu an için içerisinde bulunduğumuz meydanda, içerisinde bulunacağımız iş yerimizde ve yetiştireceğimiz nesillerde yaşatmak zorundayız. 
O zaman bugünü bir milat bilip Aksa'nın bahçesinde Özgür Filistinli kardeşlerimizin evlerinde tekrardan bir araya geleceğimiz güne kadar durmadan, yorulmadan, inancımızı kaybetmeden ve dünyevi kaygılar gütmeden bu davanın birer fertleri olacağımıza hep birlikte söz verelim. 
Bir Müslüman olarak, bir insan olarak verdiğimiz bu sözü yerine getirebilmek adına atacağımız ilk adımımız dünyayı sermayesiyle yönetebileceklerini düşünen bir avuç Siyoniste ders vermek olsun. Özellikle işgalci terörist İsrail’e destek veren zulme ortak olan markaları tıpkı Allah Resulunun yapmış olduğu gibi Müslüman ve insan olmanın verdiği sorumluluk gereği boykot edelim.
 Bizler sözümüzü verdik ne bir başımıza ne de yalnızız. Bütün dünya, bütün insanlık zulme karşı bir aradadır. Eylemden ne olur demeksizin her gün ve her saat Filistin için ribatta olan insanlık, devletleri harekete mutlaka geçirecektir.
Bunun örneği geçtiğimiz hafta 3 Avrupa ülkesi olan İrlanda, İspanya ve Norveç'in Filistini özgür bir devlet olarak tanımasıydı.Bundan sonra ne olacak biliyor musunuz? Biz inanıyoruz ki bu eylemlerimiz çığ gibi bütün meclisleri saracak, bütün devletler Filistini özgür bir devlet olarak tanıyacak. Ancak bu bir son değil! Aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır. Ve biz yine inanıyoruz ki bundan bir sonraki gerçek, başkenti Doğu Kudüs değil bizatihi Kudüs'ün kendisi olan ve içerisinde herkesin barış içinde yaşadığı Filistin Devletidir.
 Yürüdüğü zaman ayağına Kudüs gücü gelen kardeşim! Asla zafere olan inancın azalmasın sizi bu temenniler ile selamlıyor, Allah'a emanet ediyoruz.Siz Kudüs yüreklilere teşekkür ediyoruz.
  Zafer yakındır ve Zafer inananlarındır.”


ŞANLIURFA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İİran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri ile görüştü
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İİran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri ile görüştü
İran, Lübnan'a saldırması halinde İsrail'i büyük bir savaşla tehdit ediyor
İran, Lübnan'a saldırması halinde İsrail'i büyük bir savaşla tehdit ediyor