Avrupa piyasaları hareketliliğin geri dönmesinin desteğinde hafif yükselişle açıldı

İstanbul, 28 Mayıs (Hibya)- Avrupa piyasaları sakin geçen bir önceki seansın ardından gelen hareketliliğin desteğinde Salı günü hafif yükselişle açıldı.

92 kez okundu.
Avrupa piyasaları hareketliliğin geri dönmesinin desteğinde hafif yükselişle açıldı Advert

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi erken işlemlerde yüzde 0,1 yükselirken, çoğu sektörde endeksler hafif yukarıda işlem gördü. Kimya hisseleri yüzde 0,4 değer kazanırken, sağlık hizmetleri yüzde 0,4 düştü.

Salı günkü seans kurumsal kazançlar açısından hafif geçerken, tüm gözler Almanya'dan gelecek toptan eşya fiyat verilerinde olacak. Bu veriler Avrupa ekonomisinin durumu hakkında önemli bilgiler sağlayabilir.

Yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki faiz indiriminin potansiyel etkilerini dikkatle değerlendiriyor. Pazartesi günü iki önemli politika yapıcı tarafından desteklenen bu hamle, piyasa dinamiklerini ve yatırımcı duyarlılığını önemli ölçüde etkileyebilir.

ECB Yönetim Konseyi Üyesi Olli Rehn yaptığı bir konuşmada, “Bu dezenflasyonist süreç sayesinde enflasyon yüzde 2'lik hedefimize sürdürülebilir bir şekilde yaklaşıyor ve bu nedenle Haziran ayında para politikası duruşunu gevşetmek ve faiz oranlarını düşürmeye başlamak için zaman olgunlaştı” dedi.

Bu arada ECB'nin Baş Ekonomisti Philip Lane Financial Times'a verdiği bir mülakatta, “Büyük sürprizler dışında, bu noktada, üst düzey kısıtlamayı kaldırmak için gördüklerimiz yeterli” dedi.

Yorumlar, ECB'nin enflasyonun izleyeceği yolu değerlendirirken daha temkinli davranan Federal Rezerv'in önüne geçebileceği yönündeki spekülasyonlara katkıda bulunuyor.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, piyasaların Pazartesi günü Anma Günü nedeniyle kapalı olmasının ardından ivmenin geri dönmesiyle Pazartesi gecesi ilerledi. Asya-Pasifik'te ise yatırımcılar küresel faiz oranlarının görünümünü değerlendirirken piyasalar karışık seyretti.

 

Hibya Haber Ajansı

Avrupa piyasaları hareketliliğin geri dönmesinin desteğinde hafif yükselişle açıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız