DEVA Partili Şahin, Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü'nü kutladı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, 28 Mayıs Azerbaycan Bağımsızlık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

92 kez okundu.
DEVA Partili Şahin, Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü'nü kutladı Advert

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin, 28 Mayıs 1918 yılında Azerbaycan Halk Cumhuriyeti ilan edildiğini anımsatarak, “Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’ni resmi olarak tanıyan ilk devlet 4 Haziran 1918 tarihinde Osmanlı Devleti’dir. Yıllar sonra Azerbaycan ikinci kez özgürlüğüne kavuştuğu zaman onu ilk tanıyan ülke yine Türkiye Cumhuriyeti’dir.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin, bağımsızlığını yeniden kazanmasından bu yana geçen süreçte, siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda büyük ilerlemeler kaydettiğini, uluslararası itibarı daha da arttığını ve bölgesinde önemli bir aktör haline geldiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

''Kuruluşundan bu yana Türkiye ve Azerbaycan arasında hiçbir sorun tekamül etmemiştir. ''İki Devlet, Bir Millet'' diyerek Azerbaycan ile ne kadar kardeş olduğumuzu belirten merhum Haydar Aliyev’in de belirttiği üzere; demografik yapı, inanç, ırk ve kültür benzerliği, yıllara sari dostluğu pekiştirmiştir. Bu vesileyle tarihin şahitliğinde her zaman bir ve beraber olduğumuz Azerbaycan’ın 28 Mayıs Bağımsızlık Günü kutluyor, tüm Azerbaycan halkına müreffeh ve aydınlık bir gelecek diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı

DEVA Partili Şahin Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü'nü kutladı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum