Özdağ: Yeni eğitim müfredatını tümden reddediyoruz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yeni eğitim müfredatı hakkında açıklamada bulundu.

174 kez okundu.
Özdağ: Yeni eğitim müfredatını tümden reddediyoruz Advert

Ümit Özdağ, 22 yıllık AK Parti iktidarında Milli Eğitim müfredatında, küçük yamalarla sürekli değiştirilen ancak köklü değişiklik denilen ve dördüncüsü olan ''Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli''ne maruz kalındığını ifade ederek, ''3 bin 388 sayfalık bu müfredattan hiçbirimizin daha evvel haberi olmamıştı. Bakan Yusuf Tekin’in 2013’teki müsteşarlığı döneminde başlanıldığını ve o yıldan beri üzerinde kapsamlı çalışılmış olduğunu bizzat Bakan’ın ifadesinden öğrendik.'' dedi.

''21. yüzyılın teknolojisine, yapay zekanın gerçeğine doğmuş Türk gençliğini, bu müfredatlara sıkıştırmak isteseniz de buna gücünüz yetmez.'' diyen Özdağ, gençlerin cep telefonu ve internet çağına gözlerini açtıklarını ve gençlere Siyasal İslam ideolojisi aşılanırsa ters tepeceğini söyledi.

OECD ülkeleri arasında yapılan bütün karşılaştırmalı sınavlarda, özellikle PİSA sınavında Türkiye'nin listenin sonlarında yer aldığını belirten Özdağ, ''Maalesef bugün Türkiye, bırakın matematiği, okuduğunu anlama yetisinden aciz çocuklar yetiştirerek birçok ülke ortalamasının altında kalıyor. Bu sınav sonuçlardan hepimiz üzüntü duyuyor, hepimizin canı yanıyor. Eğitimin bugünkü gerçek sorumluları, AK Parti’nin eğitim politikaları ve bakanlarıdır!'' dedi.

''20 milyon öğrencisi olan Türkiye Cumhuriyeti nesilleri adına bu müfredatı tümden reddediyoruz.'' diyen Özdağ, usul ve esas bakımından çok yanlış olan bu müfredatı derhal geri çekilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''İçinde Cumhuriyet’in olmadığı, içinde Atatürk’ün olmadığı, içinde laikliğin olmadığı bir eğitim programı Milli Eğitim Temel Kanuna aykırıdır. Anayasaya aykırıdır. İçinde vatandaş ve yurttaş kavramının yer almadığı, içinde sorgulayan öğrenci ve gençliğin bulunmadığı bir müfredat olmaz.''

''İçinde Cumhuriyet ve Atatürk geçmeyen, laiklikten tamamen uzaklaşılmış bu müfredatı derhal geri çekmenizi istiyoruz.'' diyen Özdağ, ''Taşımalı eğitimle köy okullarını ortadan kaldıran, devlet okullarında bile zengin ve fakir ayırımcılığına sebep olan, adeta kast sistemi yaratan AK Parti iktidarını, sesini duymadığımız sözde ana muhalefetin Gölge Milli Eğitim Bakanını halkımıza havale ediyorum!'' şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Özdağ: Yeni eğitim müfredatını tümden reddediyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı