İmamoğlu: Fatih’in emaneti bu güzel şehre layık olma çabasında olan yöneticileriz

İstanbul Valiliği, “İstanbul'un Fethi'nin 571. yıl dönümü Kutlama Programı” kapsamında, Fatih Camii haziresinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde anma töreni düzenledi.

393 kez okundu.
İmamoğlu: Fatih’in emaneti bu güzel şehre layık olma çabasında olan yöneticileriz Advert

İstanbul Valiliği, “İstanbul'un Fethi'nin 571. yıl dönümü Kutlama Programı” kapsamında, Fatih Camii haziresinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde anma töreni düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi tören öncesinde, Fatih Camii Külliyesi haziresinde bulunan eski İBB Başkanlarından Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın kabrine ziyarette bulunup, dua etti. Daha sonra aralarında İstanbul Valisi Davut Gül ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın da bulunduğu protokol heyetiyle birlikte Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, İstanbul İl Müftülüğü’nce görevlendirilen hatipler tarafından Kuran-ı Kerim okunup, dualar edildi.

Fethin derin anlamları olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bugün, devlet erkanımızla birlikte, Fethin 571. yıldönümünde, hep beraber dua ettik. Fatih Sultan Mehmet Han'ı rahmetle, minnetle andık. Ruhu şad olsun. Bir fetih yıl dönümünü bugün hep birlikte kutlayacağız. Fethin çok derin anlamları var.” dedi.

İmamoğlu, sadece savaşla fethedilen bir şehir döneminden bahsedilmediğine dikkat çekerek "Tutum, tavır ve o dönemde yönetme anlayışı, inançları kucaklayarak ve burada yaşayan insanların yüzyıllar boyu yaşayacakları zemine hazırlayarak, fethi bir istila, bir talan değil, tam aksine kültürlerin kendisini muhafaza ettiği, koruduğu bir dönemin İstanbul'da var olmasıyla, aslında çağlar öncesinden çok farklı bir barışçıl ortamı sağlama gayretini ortaya koyan, çok entelektüel, çok özgün bir insan. Çok farklı bir komutan, farklı bir padişah. Biz de onun fethedip, bize emanet ettiği bu güzel şehre layık olma çabasında olan yöneticileriz.” şeklinde konuştu.

“Bu emanete hep beraber, en güçlü şekliyle sahip çıkacağız." ifadesini kullanan İmamoğlu, şöyle devam etti:

Bu kentin korunması, doğasıyla, tarihiyle, kültürleriyle, farklılıklarıyla, inançlarıyla korunması, hepimize Fatih Sultan Mehmet'in emanetidir. Fethin yıldönümünü kutluyoruz. Maltepe'de kutlamalarımız, bugün devam edecek. 19.30’dan itibaren, her yıl olduğu gibi, 6 yıldır, Fethin yıldönümünü coşkuyla, insanlarımızla paylaşarak, konuşarak, eğlenerek, ama aynı zamanda bu şehri koruyarak ve bu şehri emanet eden insanlara minnet duyarak kutlamaya devam edeceğiz. Fatih Sultan Mehmet Han'ın ruhu şad olsun. İstanbul'umuz, ebediyen yaşayan ve her zaman bu kadim ruhunu ve varlığını koruyan bir şehir olsun.”

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: Fatih’in emaneti bu güzel şehre layık olma çabasında olan yöneticileriz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı