Suruç'ta Büyük Vurgun İddiası: Eş Başkan Tek Tek Açıkladı

Suruç Belediyesi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından DEM Parti yönetimine geçtikten sonra, Görevden alınan önceki Suruç kaymakamı İbrahim Güneş ve Suruç belediyesi kayyım yönetimi dönemine ilişkin ciddi yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldi.

2606 kez okundu.
Suruç'ta Büyük Vurgun İddiası: Eş Başkan Tek Tek Açıkladı Advert

Suruç Belediye Eşbaşkanı Av. Müslüm Baran, "Şirketlere para aktarılmış ama hizmet alınmamış" diyerek kamu kaynaklarının yanlış kullanıldığını belirtti.
Baran, görevden alınan Suruç Kaymakamı ve Kayyum Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş dönemindeki harcamalarla ilgili bilirkişi raporu hazırlattıklarını söyledi.

Belediye Eşbaşkanı Av. Müslüm Baran, kayyım olarak görev yapan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş döneminde yapılan harcamalarda usulsüzlükler tek tek tespit ettiklerini açıkladı.

Baran, yapılan incelemeler sonucu bazı şirketlere para aktarıldığını ancak karşılığında hizmet alınmadığını belirtti. “Kağıt üzerinde hizmet alımı var, ama gerçekte hizmet yok. Dolayısıyla kağıt üzerinde bir vurgun yapıldığı kanaati edindik. Şirketlere para aktarılmış ama hizmet alınmamış görünüyor. Alınmışsa da nereye götürüldüğü anlaşılmıyor” dedi.

Eşbaşkan Baran, hazırlattıkları bilirkişi raporunun ilk tespitlerine göre, belediye bütçesinden müftülük, emniyet, jandarma ve milli eğitim gibi kurumlara çeşitli isimler altında paraların aktarıldığını, ancak bu işlemlerin açık ihale yerine doğrudan temin yöntemiyle sürekli aynı firmalar üzerinden yapıldığını ifade etti.

Raporda, belediyenin şehirdeki hizmetleri yerine getirmek yerine, müftülük, emniyet, jandarma ve milli eğitim gibi kurumlara çeşitli isimler altında para aktardığı ve bu işlemlerin açık ihale yerine doğrudan temin yöntemiyle yapıldığı tespit edildi."Kağıt üzerinde hizmet alımı var, ama gerçekte hizmet yok," diyen Baran, usulsüz işlemlerle büyük miktarda kamu kaynağının şirketlere aktarıldığını, ancak bu hizmetlerin nereye gittiğinin belirsiz olduğunu vurguladı. Bu durumun, kağıt üzerinde bir vurgun yapıldığı kanaatini güçlendirdiğini ifade etti.

Belediye, bilirkişi raporu doğrultusunda Suruç Cumhuriyet Başsavcılığına iki ayrı suç duyurusunda bulundu. Şüpheli İbrahim Güneş ve yönetimi hakkında Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki ayrı suç duyurusunda bulunduklarını belirten Baran, “Görevden alınan Suruç Kaymakamı ve Kayyum Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş hakkında, TCK m. 235 İhale Fesat Karıştırma, TCK m. 236 Edimin İfasına Fesat Karıştırma, TCK m. 257 Görevi Kötüye Kullanma, Kamu İhale Kanununa Muhalefet, Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet suçları ve savcılıkça resen tespiti gereken başkaca suç fiillerini gerçekleştirdiği yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunuyor. Bu kapsamda kayyım Kaymakam İbrahim Güneş ve yönetimi hakkında soruşturma başlatılmasını ve kamu davası açılmasını talep ettiklerini belirtti."dedi

Eşbaşkan Baran, soruşturmanın titizlikle yürütülmesini ve kamu zararının telafi edilmesini beklediklerini belirtti.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı