Bakan Güler, EFES-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nı takip etti

Milli Savunma Bakanı (MSB), Yaşar Güler, EFES-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini takip etti.

124 kez okundu.
Bakan Güler, EFES-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nı takip etti Advert

EFES-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinde kara, deniz ve hava unsurları hedefleri başarıyla imha etti.

Milli Savunma Bakanı Güler de tatbikatı beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Komuta Kademesi ve Bakan Yardımcıları ile takip ettiği Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerine misafir ülkelerin savunma bakanları, genelkurmay başkanları, bakan yardımcıları, general ve amiraller ile askeri ataşeler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen EFES-2024 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri kapsamında Bakan Güler şunları söyledi:

"En büyük ‘Birleşik Müşterek Tatbikatımız olan Efes 2024 Tatbikatı da çok sayıda kardeş, dost ve müttefik ülke unsurlarının iştirakiyle geniş bir katılımla icra edilmektedir. Uluslararası nitelikte olan tatbikatımıza gösterilen bu teveccüh ve katılımın sürekli artması, ülkemizin bu alandaki etkin ve kapsayıcı rolü ile yüksek organizasyon yeteneğini de açıkça ortaya koymaktadır. Tatbikatın tüm planlama ve icra safhalarında büyük bir özveriyle görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin seçkin personelini ve katılımları ile bizleri onurlandıran misafir orduların kıymetli mensuplarını yürekten tebrik ediyorum."

Son dönemde giderek artan pek çok sorun ve krizin çözümüne yönelik dengeli ve barış odaklı politikalar üretmeye devam ettiklerini vurgulayan Güler, şu ifadeleri kullandı:

"Sahip olduğumuz güçlü ordumuzla bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye devam ederken; zatıalilerinin liderliğinde ortaya konan aktif dış politikamız doğrultusunda, dost ve müttefiklerimizle yakın koordinasyon içerisinde, ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarımızı da sürdüreceğiz. Tatbikatta görev alan değerli personelimizi ve misafir askeri personeli bir kez daha yürekten kutluyor, dost ve müttefik ülkelerin değerli temsilcilerine de katılımları için teşekkür ediyor ve sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Arz ederim.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Güler EFES-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nı takip etti
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı