İsrail: İsveçli Türk vatandaşı Rawa Majid İran hizmetinde çalışıyor

Stockholm, 31 Mayıs (Hibya) – İsveç'in önde gelen gazetelerinden Dagens Nyheter'in İsrail istihbarat servisi Mossad'dan aldığı belgelere göre İsveçli organize suç örgütü Foxtrot ve aynı zamanda Türkiye vatandaşı olan lideri Rawa Majid artık İran için çalışıyor. Rawa Macid Kürt tilkisi veya "tilkikürt" olarak tanınıyor.

236 kez okundu.
İsrail: İsveçli Türk vatandaşı Rawa Majid İran hizmetinde çalışıyor Advert

Bu iddia aynı zamanda birçok İsrail medyasında da yayınlandı.

Dagens Nyheter'e göre, Majid'in işe alındığı Ocak ayında Stockholm'deki İsrail büyükelçiliğine atılan el bombası sonrasında ortaya çıkmış olmalı. Mossad'a göre bu saldırı İran tarafından emredilmiş olmalı.

Öte yandan İsmail Abdo liderliğindeki rakip çete Rumba'nın da İran rejimi için çalıştığı söyleniyor.

İsveçli terör araştırmacısı Hans Brun verilerin dikkatle yorumlanması ancak ciddiye alınması gerektiğini söyleyerek ''Diğer ülkelerden gelen bilgilere her zaman dikkat etmelisiniz. Onların çıkarları var, bizim de çıkarlarımız.'' dedi.

Perşembe günü İsveç güvenlik polisi SÄPO, İran'ın İsveç'te ve diğer eyaletlerde şiddet eylemleri gerçekleştirmek için suç ağlarını kullandığını doğruladı ancak herhangi bir ağın adını vermedi.

Rawa Majid, 2018 yılında Türkiye'ye taşınarak Türk vatandaşlığını aldı. Ağustos 2020'den bu yana, özellikle ciddi uyuşturucu suçları ve cinayete hazırlık nedeniyle uluslararası alanda aranıyor. Majid kendisini hem diğer suç çeteleriyle hem de eski Foxtrot üyeleriyle çatışma halinde. Kendisi İsveç'te, özellikle de Stockholm ve Uppsala bölgesindeki patlamalar ve silahlı saldırılarla bağlantısı olan kişilerden biri. Şiddet dalgası sırasında hem failler hem de mağdurlar çoğunlukla çocuklardı. Kurbanlar aynı zamanda Rawa Majid'in rakipleri ve eski arkadaşlarının yanı sıra üçüncü şahısların da akrabalarıydı.

 

 

 

 

Hibya Haber Ajansı

İsrail: İsveçli Türk vatandaşı Rawa Majid İran hizmetinde çalışıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi