Kuyu-2 operasyonlarında 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli 5 ilde Jandarma tarafından düzenlenen "Kuyu-2" operasyonlarında; 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve suç örgütü üyesi 45 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

135 kez okundu.
Kuyu-2 operasyonlarında 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi Advert

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli 5 ilde Jandarma tarafından düzenlenen "Kuyu-2" operasyonlarında; Aydın’da Hakan Gürel’in, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın, Karaman’da İbrahim Öztürk’ün elebaşılığını yaptığı 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve organize suç örgütü üyesi 45 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, "Dünyanın öbür ucuna da kaçsalar, suçta kibirlenen organize suç örgütü üyelerini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine ve çetelere karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

Bakan Yerlikaya Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Aydın, Erzurum, Muş, Karaman ve Konya’da “KUYU-2” düzenlenen operasyonlar hakkında şu bilgileri verdi:

"Söke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Aydın'ın Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda; Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarını işlediği tespit edilen 21 şüpheli yakalandı. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; online Satış Platformlarında kurye olarak faaliyet gösterdikleri, akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi göstererek, sahte faturalar ve fişler karşılığında devleti yüksek meblağlarda zarara uğrattıkları tespit edildi.

Karayazı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Erzurum ve Muş’ta düzenlenen operasyonlarda "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 17 şüpheli yakalandı. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Erzurum ve Muş'tan temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri piyasaya sürerek, satışını yaptıkları tespit edildi.

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Karaman İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Karaman ve Konya’da düzenlenen operasyonlarda "Tefecilik" suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 7 şüpheli yakalandı. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; yüksek faiz karşılığında ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara borç para vererek, karşılığında senet imzalattıkları, mağdurların borcunu ödemelerine rağmen imzalatılan borç senetlerini mağdurlara iade etmedikleri ve darp, cebir ve silahlı tehditle borcu tekrar tahsil etmeye çalıştıkları, mağdurlara, iade etmedikleri senetleri ileri sürerek teminat olarak aldıkları taşınır ve taşınmaz mal varlıklarını icra yoluyla veya zor kullanıp, örgüt üyeleri üzerine devir işlemlerini yaparak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi."

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda; tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, suçta kullanıldığı tespit edilen çok sayıda; sahte fatura, fiş, senet ve tapu ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildiğini bildirdi.

Söke, Karayazı ve Ermenek Cumhuriyet Başsavcılıkları ile operasyonları gerçekleştiren Jandarmayı tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Hibya Haber Ajansı

Kuyu-2 operasyonlarında 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı