Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları İsrail'e Lanet Okudu

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak için Dergah Balıklıgöl platosunda Cuma namazı sonrası bir basın açıklaması düzenledi. Platform adına konuşan Eyüp Yaşar, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü operasyonların insanlık dışı olduğunu belirterek sert ifadeler kullandı.

1488 kez okundu.
Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları İsrail'e Lanet Okudu Advert

Eyüp Yaşar yaptığı açıklamada, "Gazze'de direniş 237 gündür sürmektedir. Bu süreçte yeryüzünün en ahlaksız ordusuna sahip terörist devlet İsrail; Batıdan ve Amerika’dan aldığı destekle Müslüman kardeşlerimize etnik bir soykırım gerçekleştirmekte, hedef gözetmeksizin bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden üzerlerine yasaklı bombalar, füzeler yağdırmakta," dedi. Yaşar, İsrail'in keskin nişancılarının hareket eden tüm canlıları öldürmeye çalıştığını ve Gazze'ye insani yardımların girmesini engelleyerek kardeşleri açlığa ve susuzluğa mahkum ettiğini belirtti.

Yaşar, "Kardeşlerimiz bir taraftan bombalardan ve füzelerden kendilerini korumaya çalışıyorken, bir taraftan da açlık ve susuzlukla imtihan olmaktadır. Güvenli bölge diye Filistinli kardeşlerimizi Refah bölgesine sürüklediler ve yüzlerce kardeşimizi yolda şehit ettiler. Refah’a çadır kentlere sığınan mazlum ve mustazaf kardeşlerimizin üzerlerine tonlarca bomba atarak yüzlerce kardeşimizi canlı canlı yakarak ölümlerine sebep oldular," ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerinin tepkisizliğini eleştiren Yaşar, "Filistin'de bu şekilde katliamlar gerçekleşiyorken 57 İslam ülkesi bu durumu ancak kınayarak geçiştirdiler. Size soruyorum kardeşlerim; 40 bine yakın insanı katleden ve milyonlarca insanı yerinden yurdundan eden katil ve terörist devletin cezası kınamak mıdır?" dedi.

Türkiye'deki konser ve eğlence programlarını da eleştiren Yaşar, "Kültür Bakanlığı'nın bu süreçte Türkiye'nin farklı şehirlerinde, özellikle Peygamberler Şehri Şanlıurfa ve ilçelerinde Kültür Yolu adı altında açık hava konserleri ve eğlence programları düzenlemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Filistin davasına sahip çıkan tüm kardeşlerimizi derinden üzmüştür," diye konuştu.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak hükümetten Gazze için daha ciddi adımlar atmasını ve çeşitli yaptırımlarla İsrail'i ateşkese zorlamasını talep ettiklerini belirten Yaşar, "Gazze'ye insani yardımların ulaşması konusunda yollar aranmalı ve yapılan bu insanlık dışı katliam ve soykırımlar tüm dünyada bütün platformlarda duyurulmalıdır," dedi. 

Açıklama sonrası grup sessizce dağıldı.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı