Karal: Çiftçi can çekişirken, üretici kan ağlarken nasıl oluyor da tarım sektörü büyüyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı büyüme oranlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

126 kez okundu.
Karal: Çiftçi can çekişirken, üretici kan ağlarken nasıl oluyor da tarım sektörü büyüyor Advert

Karal, TÜİK’in açıkladığı verilerin aksine Türk tarımının değil maliyetlerin büyüdüğünü belirterek, “Tarım Bakanı, temel amaçlarının çiftçinin emeğinin karşılığını alması ve tüketicilerin kaliteli ürünlere uygun şartlarda ulaşabilmesi olduğuna işaret ediyor ancak tarımın da çiftçinin de vatandaşın da durumu ortada. Ne çiftçi emeğinin karşılığını alabiliyor ne de tüketici kaliteli ürüne uygun şartlarda ulaşabiliyor. Tarımsal ithalat artarak devam ediyor. Çiftçinin maliyetleri her geçen gün artıyor. Girdi fiyatları 4 yıldan fazladır aralıksız yükseliyor.” ifadelerine yer verdi. 

Milletvekili Karal, bu şartlarda TÜİK’in açıkladığı oranlara göre tarım, orman ve balıkçılık sektörünün büyümesinin mümkün olmadığının altını çizdi.

“Büyüyen sadece çiftçinin maliyetleri.” diyen Karal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Üretici alın terinin, emeğinin karşılığını dahi alamazken, tarım sektörünün yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,6 oranında büyümesi normal değil. Bir büyüme gerçekleştiyse de bu çiftçinin cebine yansıyan bir büyüme değil. Çiftçi can çekişirken, üretici kan ağlarken nasıl oluyor da tarım sektörü büyüyor? Tarımın içler acısı hali ortadayken, bunun tek bir izahı olabilir; TÜİK yine, her zamanki gibi aklımızla alay ediyor.”

Hibya Haber Ajansı

Karal: Çiftçi can çekişirken üretici kan ağlarken nasıl oluyor da tarım sektörü büyüyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı