Trump'ın suçlu bulunmasına Dünya'dan tepkiler

New York, 31 Mayıs (Hibya) – Trump'ın suçlu bulunmasının ardından Dünya liderlerinden çeşitli tepkiler geldi.

127 kez okundu.
Trump'ın suçlu bulunmasına Dünya'dan tepkiler Advert

Macaristan Başbakanı Viktor Orban X'te yaptığı paylaşımda ''Başkan DonaldTrump'ın onurlu bir adam olduğunu biliyorum. Başkan olarak Amerika'yı her zaman ilk sıraya koydu, dünya çapında saygı gördü ve bu saygıyı barışı inşa etmek için kullandı. Bırakın insanlar bu Kasım'da kararını versin! Mücadeleye devam Sayın Başkan!'' diye yazdı.

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini'de ''Siyasi nitelikte bir süreç. Adli taciz kurbanı Donald Trump'la dayanışma ve tam destek. İtalya'da, yıllardır siyasi muhaliflerin yasal yollarla ortadan kaldırılmaya çalışıldığı göz önüne alındığında, adalet sisteminin sol tarafından silahlandırılmasına ne yazık ki aşinayız. Umarım Trump kazanır; bu daha büyük bir dengenin garantisi ve dünya barışı için bir umut olacaktır.'' dedi.

İngiliz muhalefet lideri Keir Starmer BBC Radio Scotland'a verdiği demeçte Londra'daki İşçi Partisi hükümetinin Amerikalılar'ın başkan olarak seçecekleri “her kimse onunla çalışacağını” söyledi ve ekledi:

“Açıkçası mahkemenin, bağımsız mahkemenin kararına saygı duyuyoruz. Ceza ve temyiz ile ilgili biraz süreç var. Ancak eşi benzeri görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız. Buna hiç şüphe yok. Nihayetinde, başkan seçilip seçilmemesi Amerikan halkının meselesi olacak ve açıkçası, eğer hizmet etme ayrıcalığına sahip olursak, başkan olarak kimi seçerlerse seçsinler onlarla birlikte çalışacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Trump'ın suçlu bulunmasına Dünya'dan tepkiler
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi