HÜDA PAR İl Başkanı Polat'tan Vatandaşlık Kanunu Teklfine destek çağrısı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, partisinin vatandaşlık kanunda değişiklik yapılmasına dair meclise sunduğu kanun teklifine destek çağrısında bulundu.

1851 kez okundu.
HÜDA PAR İl Başkanı Polat'tan Vatandaşlık Kanunu Teklfine destek çağrısı Advert

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, HÜDA PAR'ın vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair TBMM'ye sunduğu kanun teklifi ile ilgili, basın mensuplarından ve STK'lardan destek istedi.

Balıklıgöl'de basın açıklaması sonrası alanda bulunan gazetecilere ve STK temsilcilerine söz konusu raporu tanıtan Polat, destek istedi.

Polat, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Partimizin vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin meclise sunulması ile ilgili bilgilendirmeyi Urfa'mızın kıymetli STK başkanları ve Basın mensubu arkadaşlarla bugün ki basın açıklamasından sonra durum değerlendirmesi yaptık" dedi.

Teklife göre; evrensellik ilkesinin, ilgili kanunda düzenleniş şekline göre bahsi edilen maddede sayılan suçların ülke dışında işlenmesi halinde, failin ve mağdurun vatandaşlığına bakılmadan, failin Türkiye’de bulunması da gerekmeden hakkında Türk kanunları uygulanabilecektir. Bu nedenle, belirtilen suçlar, yurt dışında bir yabancı tarafından yabancılara karşı işlenmiş olsa ve kendisi de yurt dışında bulunsa dahi, Türkiye’de cezai kovuşturmaya konu olabilecek.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum