Estonya Filarmoni Oda Korosu ve Tallinn Oda Orkestrası, CSO Ada Ankara'da sahne alacak

Estonya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki 100 yıllık diplomatik ilişkiler ve dostluğu kutlamak amacıyla, Tonu Kaljuste yönetimindeki Grammy ödüllü Estonya Filarmoni Oda Korosu ve Tallinn Oda Orkestrası CSO Ada Ankara' seyircisiyle buluşacak.

118 kez okundu.
Estonya Filarmoni Oda Korosu ve Tallinn Oda Orkestrası, CSO Ada Ankara'da sahne alacak Advert

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Estonyalı besteci Arvo Part'ın başyapıtı “Adem'in Ağıtı” ve diğer Estonyalı bestecilerin eserlerinden oluşan bu müthiş seçki 4 Haziran Salı akşamı Ziraat Bankası Ana Salon’da Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Estonya Filarmoni Oda Korosu (EPCC), dünyanın her yerinde performans sergileyen, Estonya'nın en tanınmış müzik topluluğu olma özelliği taşıyor. Koronun repertuvarı, Arvo Part, Veljo Tormis ve diğerleri gibi Estonyalı bestecilere özel olarak odaklanarak baroktan 21. yüzyıl müziğine kadar uzanıyor. BBC Music Magazine tarafından dünyanın en iyi 10 korosundan biri olarak adlandırılan EPCC'nin iki Grammy Ödülü, 16 Grammy adaylığı, Gramophone Ödülü, Diapason d'Or, Prix Caecilia vb. ödülleri bulunuyor.

Yaklaşık 80 albümden oluşan EPCC kayıtları, ECM, Virgin Classics, Carus, Harmonia Mundi, Ondine, BIS vb. gibi tanınmış plak şirketleri ile birlikte yayınlanıyor.

Orkestranın zengin repertuarında Barok dönemden modern bestecilerin eserlerine kadar müzikler yer alıyor.

TCO'nun Estonya Filarmoni Oda Korosu ile uzun süredir devam eden iş birliği ile ortak performansları ve kayıtları her iki tarafa da uluslararası ün ve tanınırlık kazandırdı.

Hibya Haber Ajansı

Estonya Filarmoni Oda Korosu ve Tallinn Oda Orkestrası CSO Ada Ankara'da sahne alacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı