Libya Başbakanı Dibeybe: Çin, dünyada barış ve istikrarı savunuyor

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Abdulhamid Dibeybe, Çin’in kendi irfanıyla barış konseptini ortaya koyduğunu ve dünya sahnesinde öncü bir rol oynadığını söyledi.

120 kez okundu.
Libya Başbakanı Dibeybe: Çin, dünyada barış ve istikrarı savunuyor Advert

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Abdulhamid Dibeybe, Çin’in kendi irfanıyla barış konseptini ortaya koyduğunu ve dünya sahnesinde öncü bir rol oynadığını söyledi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Abdulhamid Dibeybe, kısa süre önce başkent Beijing’de düzenlenen Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı sırasında Çin Medya Grubu’na röportaj verdi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in toplantının açılışında yaptığı konuşmada ortaya koyduğu inisiyatiflere tamamen katıldıklarını belirten Dibeybe, Çin’in ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişme düzeyiyle dünyanın geleceğini ilgilendiren alanlarda daha büyük rol oynamasını beklediklerini dile getirdi.

Çin’in dünya barışını savunmak, insancıllığı korumak, güvenlik ve istikrarı ilerletmek için çaba harcadığına ve anlaşmazlıkların uygun şekilde çözülmesini savunduğuna işaret eden Dibeybe, Çin’in kendi irfanıyla barış kavramının arkasında durduğunu ve dünya sahnesinde öncü bir rol oynadığını ifade etti.

Dibeybe, Çin’e Filistin’in haklı davasına ve Filistin halkına yönelik destekleri nedeniyle de teşekkür etti.

Dibeybe, “Filistin halkına tüm meşru haklarının tanınmasını talep ediyoruz. Aynı zamanda, masum insanların acı çekmesine neden olan bu vahşi savaşa derhal son verilmesini istiyoruz. İnsani olmayan bu zulmün  durdurulması gerektiğini düşünüyoruz. Yıllarca süren çalkantılardan sonra savaşlardan bıktık. Çin’den irfanını göstermesini bekliyoruz. Ateşkesin sağlanması ve Filistin halkına yardım sağlanması için gösterilen her türlü çabayı olumlu karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Libya Başbakanı Dibeybe: Çin dünyada barış ve istikrarı savunuyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı