Ceylanpınar TİGEM’de 350 İşçi Zehirlendi! Bozulmuş Et Yedirildi İddiası

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Şanlıurfa TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’nde 350’ye yakın işçinin öğle yemeğinden zehirlendiğini duyurdu.

1742 kez okundu.
Ceylanpınar TİGEM’de 350 İşçi Zehirlendi! Bozulmuş Et Yedirildi İddiası Advert

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Şanlıurfa TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’nde 350’ye yakın işçinin öğle yemeğinden zehirlendiğini açıkladı. Tanal, yoğun bakımda yatan hastaların bulunduğunu ve 8 işçinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

İddialar: Bozulmuş Et Yedirildi

Zehirlenme olayının bozulmuş etten yapılan yemekten kaynaklandığını öne süren Tanal, yetkili kurumların konuyla ilgili açıklama yapmamasına tepki gösterdi. Tanal, “350’ye yakın işçinin canının hiç mi kıymeti yok?” diye sordu.

Kritik Durumda İşçiler

Zehirlenme nedeniyle Ceylanpınar Devlet Hastanesi dışında Viranşehir, Şanlıurfa merkezdeki hastanelere ve çevre illere sevk edilen işçiler arasında ağır vakaların bulunduğu bildirildi. Tanal, yoğun bakımda yatan hastaların yanı sıra, böbrek yetmezliği yaşayan işçilerin de olduğunu iddia etti.

Yetkili Kurumlardan Sessizlik

Tanal, Tarım ve Orman Bakanlığı, TİGEM ve Şanlıurfa Valiliği'nden henüz bir açıklama yapılmadığını vurguladı. “Neden susuyorlar? Neyi örtbas etmeye çalışıyorlar?” diye soran Tanal, iş kazası kapsamında olan bu zehirlenme durumu için derhal adli ve idari soruşturma başlatılmasını talep etti.

Numune Değiştirme Uyarısı

Tanal, zehirlenmeye yol açan gıda ürünlerinin numunesinin değiştirilmemesi ve delil karartılmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’nde daha önce yaşanan gıda zehirlenmelerinin de ayrıca araştırılması gerektiğini söyledi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı