Kahramanmaraş’ı bir de liyakatsiz yöneticiler vuruyor!

CHP’li Ateş, depremin yıktığı kentte ilan rezerv alan kararına tepki gösterdi

2088 kez okundu.
Kahramanmaraş’ı bir de liyakatsiz yöneticiler vuruyor! Advert

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, rezerv alanlarının içinde kalan binaların sağlamlığına bakılmadan yıkım kararı alındığına dikkat çekerek, Kıbrıs Bulvarı’ndaki dükkanlar için çıkarılan yıkım kararını; “6 Şubat depremlerinden sonra bir de memleketi idare edemeyen liyakatsiz insanlar Kahramanmaraş halkına bir tokat vuruyor” sözleriyle eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Trabzon Caddesi Kıbrıs Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta ilan ettiği rezerv alanlarının içinde kalan esnafa dükkanlarını boşaltmaları için verilen 15 günlük süreye tepki gösterdi.

REZERV ALANA GİREN YERDEKİ HER BİNAYI YIKIYORLAR
Rezerv alanı ilan edilen yerlerde binaların sağlam ya da hasarlı olup olmadığına bakılmaksızın hepsi için yıkım kararı verdiliğini anımsatan Başkan Ateş, “6 Şubat depremlerinden sonra Kahramanmaraş’ta rezerv alan diye bir ‘hikaye’ çıkardılar. Birçok yeri rezerv alan ilan ettiler. Bina sağlam olsun, depremde hasar almış olsun hiç önemli değil rezerv alana giren yerdeki her binayı yıkıyorlar” dedi.

SAĞLAM BİNALARIN YIKILMASINA İTİRAZIMIZ VAR
Basın açıklamasını yaptığı Kıbrıs Bulvarı’ndaki işyerleri için de yıkım kararı alındığına işaret eden Başkan Ateş, sağlam binaların yıkılmasına karşı olduklarını belirterek, şöyle devam etti: “Şimdi de Trabzon Meydanı’nda Kıbrıs Bulvarı’ndaki esnafın işyerleri için yıkım kararı çıkarmışlar. Buralardaki iş yerlerini yıkacaklar. Yerine yenisini yapacaklar. Sağlam binaların yıkılmasına itirazımız var. Hem ‘tasarruf, milli servet’ diyeceksiniz, sonra da hasarlı olsun olmasın sağlam binaları yıkacaksınız. Bu akla mantığa uygun değil.”

TEBLİGATI YAPANLAR MUZ CUMHURİYETİNDE Mİ YAŞIYOR?
Alınan kararın akla uygun olmadığına vurgu yapan Başkan Ünal Ateş, “Esnafın daha büyük sıkıntısı var. Esnafa 15 gün süre vermişler. ‘15 gün içerisinde işyerlerini boşaltın biz yıkacağız’ diyorlar. Bu kararı verenler; evde hanımlarına bir sorsunlar; evi taşıyacak olsalar 15 günde toplayabilirler mi? Bu tebligatı yapanlar muz cumhuriyetinde mi yaşıyor? Hiç akıl fikir sahibi değiller mi?” diye sordu.

BUNA DUR DİYECEĞİZ
6 Şubat depremlerinin yaraları sarılmadan şimdi de liyakatsiz yöneticilerin aldığı kararların Kahramanmaraş halkını mağdur ettiğini dile getiren Başkan Ateş, “Kahramanmaraş’ı 6 Şubat depremi vurdu. Aradan bir yılı aşkın bir süre geçti. 6 Şubat depremlerinden sonra bir de bu memleketi idare edemeyen liyakatsiz insanlar Kahramanmaraş halkına bir tokat vuruyor. Biz bunu istemiyoruz. Buna dur diyeceğiz. Buna karar verenler aklıselim davransınlar. En azından esnafa makul bir süre versinler” diye konuştu.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı