İmamoğlu, Küçükçekmece'deki çalışmaları yerinde inceledi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde yıkılan 1988 yapımı 3 katlı bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

96 kez okundu.
İmamoğlu, Küçükçekmece'deki çalışmaları yerinde inceledi Advert

İmamoğlu binanın, 1988 ruhsatlı,  altında iş yeri olan, üstünde de konut olarak kullanılan bir bina olduğunu belirterek, ''Tabii ne yazık ki, 2 kata yakın diyebileceğimiz, böyle 1,5 kat gibi bir kaçak bina yapılmış ruhsatlı yapının üzerine. Belediyenin kayıtlarında, Küçükçekmece Belediye Başkanımızla da istişaresini yaptık, herhangi bir şikayet, ihbar vesaire yok. Ama ne yazık ki kaçak bina yükü de olan bir yapı. Ne yazık ki bina, kendiliğinden sabah 08.40 sıralarında yıkılıyor ve 9 insanımız burada göçük altında kalıyor. Birini ne yazık ki kaybettik. 8 vatandaşımızın 2’si ağır yaralı. Ama diğerleri, daha az yaralanmayla kurtulmuş durumda.” dedi.

Şu an tetkiklerinin devam ettiğini dile getiren İmamoğlu, yakındaki komşu binalarla ilgili de boşaltma işlemlerinin yapıldığını ifade ederek şöyle devam etti:

''Olabildiğince hızlı ve pratik bir biçimde, yakın çevresini de içine alan bir şekliyle, Küçükçekmece Belediyemiz ve büyükşehir belediyemizin ekipleri bugün bir araya gelerek; o bölgede tarama yapılmış alan var mı, yapılmamışsa hızlıca nasıl yaparız diye, bugün itibariyle eyleme geçecek.”

''İstanbul'umuzun bu meselesi, önemli bir meseledir.'' diyen İmamoğlu, bu meselenin çözümünün de hep birlikte olabilmek olduğunu söyleyerek, ''Tek başına ve bütün şekliyle irdelenmeli ve bir arada güçlü bir başkanlıkla, güçlü bir yapıyla -İstanbul özelinde bunu söylüyorum, Marmara'ya da bir ölçü genişletilebilir- orada hızlı kararların alındığı, hızlı aksiyonların alındığı, finansmanından sigortacılığına, bütün sektörlerin de içine katıldığı -inşaat sektörü, yapı sektörü- bir biçimde yapılacak bir yapılanmayı, biz, sonuna kadar destekleyeceğimizi, kanuni altyapısının da müşterek bir biçimde olgunlaştığına, bunu da sonuna kadar destekleyeceğimizi hem mevcut Şehircilik Bakanımıza hem daha önceki şehircilik bakanına iletmiş idim.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu Küçükçekmece'deki çalışmaları yerinde inceledi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı