Bajaj Dominar D 400 ile dünya turu mümkün

Hintli fitness hocası Meenakshi Das, dünya çapında bir rekor kırma hedefiyle, motosikletle 77 bin kilometrelik bir yolculuğa çıktı. Hindistan'dan başlayarak18.000 kilometre kat eden maceraperest kadın Türkiye'ye ulaştı. Seyahati boyunca çeşitli zorluklarla karşılaşan ve farklı kültürlerle tanışan Meenakshi Das, özellikle Türkiye'deki misafirperverlikten ve motosikletine aldığı teknik destekten çok etkilendi.

107 kez okundu.
Bajaj Dominar D 400 ile dünya turu mümkün Advert

10 Aralık 2023’te ailesini zor da olsa ikna ederek motosikletiyle dünya turu yapmak için Hindistan’dan yola çıkan Meenakshi Das 18 bin kilometrelik yolculuğun ardından 13 Haziran’da İstanbul’a ulaştı. Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, İran, Ermenistan ve Gürcistan’ı geçerek Türkiye’ye ulaşan maceraperestin buradan sonraki durağı ise Bulgaristan olacak. Diğer ülkelerin aksine Türkiye’de gördüğü misafirperverlik ve teknik destek imkanları sebebiyle burayı çok sevdiğini aktaran Meenakshi Das, bir yıl içerisinde kalan 59 bin kilometrelik yolu tamamlamayı planlıyor.

“Türkiye’de gördüğüm ilgi ve yardımdan etkilendim”

Hindistan’dan başlayan seyahati ve bu süreçte yaşadıklarını anlatan Meenakshi Das, “4 ay önce başladığım bu yolculuğa çıkmak hiç de kolay olmadı. Başta 15 yaşındaki kızım olmak üzere, önce ailemi ikna ettim, ardından ciddi bir hazırlık süreci geçirdim. Elbette ki en önemli adım, dünya turuna dayanabilecek doğru motosikleti seçmekti. Bu noktada Bajaj Dominar D 400’ün benim için en doğru araç olduğunu gördüm. Nitekim hem motosikletin sürüş kalitesi hem de kolayca usta bulabilme fırsatı kararımın ne derece doğru olduğunu gösterdi” şeklinde konuştu. 

Türkiye’deki insanların yardımseverliğinden etkilendiğini belirten Meenakshi Das, “İstanbul’a gelene kadar binlerce kilometre yol yaptım. Suudi Arabistan’da fırtınaya yakalandım, Ermenistan’da ise kar yağışı yüzünden küçük bir kaza atlattım. Her iki ülkede de yardım gördüğümü söylemem pek mümkün değil. Türkiye’de ise hem ikram hem misafirperverlik hem de teknik destek anlamında çok rahat bir yolculuk geçirdim. Bu ilgi ve yardımseverlik açıkçası beni oldukça etkiledi. Bu noktada Kuralkan yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“Hayallerinin peşinden giden motosiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyoruz”

Meenakshi’nin kullanım kolaylığı, dayanıklılık ve sürüş keyfi açısından doğru bir model tercihi yaptığına dikkat çeken Satış Pazarlama Direktörü Ekrem Ata “Kuralkan olarak, Bajaj’ın Türkiye distribütörlüğünü gerçekleştiriyoruz. 1950 yılında otomotiv sanayine adımını atan, yıllar içerisinde yaptığı ek yatırımlar, aldığı distribütörlükler ve yeni sektörlere yönelimiyle ulusal ve uluslararası pazarda en çok tercih edilen markalar arasında yer alan Kuralkan, aynı zamanda Kanuni motorlarının da üreticisi. Motosikletin bir tutku ve hayallerinin peşinden giden insanların aracı olduğunu bilen bir kurum olarak, Meenakshi’nin Türkiye’ye gelmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’deki 120 bayimiz ve 300’ü aşkın yetkili servisimizle Meenakshi gibi hayallerinin peşinden giden tüm motosiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz” dedi. 

“Doğru motosiklet size dünya turu yaptırabilir”

Maceraperest Meenakshi Das “Doğru ve güvenilir motor tercihi size dünya turunun kapılarını bile aralayabilir. Elbette bakımlarını düzenli olarak yapmak şartıyla… Örneğin ben yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sürekli olarak yanımda bakım ve tamir kitleri bulunduruyorum.  Gittiğim ülkelerde ustalara motorumu kontrol ettirip güvenle seyahat ediyorum. 200 kilometrede bir motorumu dinlendiriyor, 5 bin kilometrede bakım yapıyor ve 20 bin kilometrede bir de lastiklerimi değiştiriyorum. Doğru motor ve bilinçli bakımla gidemeyeceğiniz mesafe yok” diyerek sözlerini noktaladı.

Hibya Haber Ajansı

Bajaj Dominar D 400 ile dünya turu mümkün
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı