Karal: 85 milyonun yüzde 20’si refahta, geri kalanı ya açlık ya da yoksulluk içinde

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, vatandaşın büyük bir ekonomik darboğazda olduğunu belirtti.

73 kez okundu.
Karal: 85 milyonun yüzde 20’si refahta, geri kalanı ya açlık ya da yoksulluk içinde Advert

DEVA Partili Karal, İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu ve Anadolu yakası ilçe başkanları ile bir araya geldi.

AK Parti hükümetinin Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalarına değinen Karal, “Ülke olarak 2023 seçimlerinin ardından bir de yerel seçim süreci yaşadık. Mecliste oluşan parti dağılımlarıyla yeni bir döneme girildi. Bu yeni dönemde iktidar yıllardır dillendirilen Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerini hızlandırdı. Ancak iktidar partisi, Cumhur İttifakıyla birlikte olsa dahi Anayasa’yı değiştirmek için yeterli çoğunluğa sahip değil. Anayasayı değiştirmek için çeşitli oyunlara tevessül ediliyor ve bu oyunları da milletimiz görüyor.” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın liderliğinde vatandaşın sorunlarını her platformda dile getirdiklerinin altını çizen Karal, şunları söyledi:

“Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Bilim insanlarından oluşan Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre yüzde 120 olan enflasyon, TÜİK’in açıkladığı yüzde 75,45 ile son 18 ayın zirvesini gördü. Vatandaşın, sabit gelirlinin, asgari ücretlinin, emeklinin, memurun alım gücü her geçen gün düşüyor. Yılbaşında yapılan maaş zammı eridi gitti. Açlık sınırı, asgari ücretin üzerinde, emekli maaşının neredeyse iki katı. Bırakın yoksulluğu, insanlar açlıkla karşı karşıya. Vatandaş büyük bir ekonomik darboğazda. 85 milyon yurttaşın sadece 17 milyonu ferahta, geri kalan yüzde 80’lik kısmı ise ya açlık ya da yoksulluk içerisinde, mücadele peşinde. Hükümetin derdi de sanki vatandaşın maruz kaldığı bu sıkıntıları sihirli değnek misali çözecekmiş gibi varsa yoksa Anayasa.”

Hibya Haber Ajansı

Karal: 85 milyonun yüzde 20’si refahta geri kalanı ya açlık ya da yoksulluk içinde
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı